Hemsida : Filtillägg : .mkv Fil

.mkv Fil

Filtyp Matroska Video File

Utvecklare Matroska
Kategori Video Files
Format Binary

.MKV alternativnummer

En MKV-fil är ett videobehållarformat som liknar .AVI , .ASF och .MOV format. Den stöder flera typer av ljud- och video-codecs och kan innehålla textning av .SRT , .SSA , eller .USF (Universal Subtitle Format). MKV-filer stöder också VobSub-undertexter från DVD-skivor.

Mer information

Matroska-videofilmen har blivit populär i anime-fan-subbing-communityen (där användarna skapar undertexter) eftersom den stöder flera ljud- och undertextspår i samma fil. DivX Player stöder MKV-filer på både Mac och Windows-system. MKV-filer kan också spelas på Palm, Symbian och Pocket PC mobila enheter med CorePlayer Mobile-programvaran.

Program som öppnas MKV filer
Windows
Microsoft Windows Media Player
CyberLink PowerDirector
Nero
Gretech GOM Player
MPlayer
CyberLink PowerDVD
FMJ-Software Awave Studio
Nullsoft Winamp
Media Player Classic
ShedWorx Smart Converter
Xilisoft Video Converter Ultimate
KMPlayer
Avid Xpress
Audials One
Pinnacle Studio
Linux
MPlayer
Android
J2 Interactive MX Player for Android
BIT LABS Simple MP4 Video Player
Videolabs VLC for Android
Macintosh
MPlayer
Eltima Elmedia Player
Nullsoft Winamp
Roxio Popcorn
Roxio Toast
DivX 7 for Mac
Xilisoft Video Converter Ultimate
Avid Xpress
Aiseesoft Video Converter Ultimate for Mac
Wondershare Filmora
iOS
Pentaloop PlayerXtreme Media Player
olimsoft OPlayer

Öppna MKV på smartphones och surfplattor

Om du är intresserad av att ta reda på hur du öppnar MKV från din Android-smartphone eller surfplatta eller använder din iPhone eller iPad, kom ihåg att det inte bara är möjligt, men det är också en mycket enkel process. För att göra det behöver du bara använda några appar som låter dig göra det. Några av dem är gratis, andra är betalappar, men alla är mycket bra och kan tillgodose de mest olika behoven. Nedan hittar du vad jag tycker är de bästa apparna på marknaden för att öppna MKV från mobilen.

VLC - VLC är tillgängligt för Android och för iPhone och iPad! Dess mobilversion är ännu inte så komplett och funktionell som skrivbordsversionen, men den gör fortfarande jobbet. Appen stöder nätverksströmning, hårdvaruavkodning (endast för ett utvalt antal enheter) och kan spela alla större videofilformat. Du kan ladda ner VLC för Android från Play Store medan du kan hämta iOS-versionen från App Store.

Infuse - Ganska möjligen den bästa mediaspelaren som för närvarande finns på iOS. Till skillnad från de allra flesta tillgängliga videospelare i App Store stöder den ljud i DTS- och DTS-HD-format. Det låter dig också strömma och ladda ner videor från ditt lokala nätverk, ladda ner omslag och multimediainformation från Internet och stödja avkodning av hårdvara (vilket översätts till låg batteriförbrukning). Appen är gratis i sin grundversion, som dock låter dig öppna väldigt få typer av videofiler, och bland dessa finns det inga MKV-filer. Så för att öppna MKV med Infuse måste du låsa upp den fullständiga versionen av appen som kan erhållas genom ett köp i appen.

BS Player FREE - Det är utan tvekan en av de bästa gratis spelarna för Android-enheter. BS Player FREE tillåter uppspelning av videor som finns i det lokala nätverket, hårdvaruavkodning och kan "smälta" nästan alla typer av video. Gränssnittet är lite "daterat" men detta är ett mindre problem. Du kan ladda ner BS Player GRATIS för Android från Play Store

OplayerHD Lite - Det här är en annan bra spelare som du kan öppna MKV på iPhone och iPad. Appen är gratis och lyckas spela upp nästan alla videor i MKV-format utan problem men visar en reklambanner högst upp på skärmen.

Alternativa lösningar

Med hjälp av de program och applikationer som anges i den här guiden bör du inte ha några problem med att öppna MKV på din smartphone eller surfplatta. Men om du stöter på några svårigheter eller om du föredrar ett alternativ kan du konvertera MKV-filer till MP4, AVI eller någon annan typ av video du vill använda med praktiska och speciella omvandlare.

Om MKV filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil mkv-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Matroska Video File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hallå där. En del av den information du delade om .mkv-filtillägget hjälpte mig mycket. Min forskning om videofiler är ganska omfattande. Det finns hundratals av dem där ute. Även om detta är ett av de viktigaste videoformaten hade jag ingen aning om hur de utvecklades eller utformades. Min kunskap om videoprogram var inte heller så stor, så att ha mer information om spelare är vederbörligen uppskattat. Det viktigaste programmet jag använde var VLC eftersom det också stöder några av de codecs du får nämna. Det är galet att se att de snart fyller 20 år. Har det gjorts några förbättringar sedan dess? Jag är säker på att svaret är ja, men att lära mig dem skulle hjälpa mig oerhört mycket. Tack igen!