Hem > H > Hur Man Gör En Fotnot?

Hur man gör en fotnot?

Lägga till en fotnot

  1. Klicka på den plats där du vill lägga till en fotnot.
  2. Klicka på Referenser > Infoga fotnot. Word infogar ett referenstecken i texten och lägger till fotnotstecknet längst ned på sidan.
  3. Skriv fotnotstexten. Tips: Dubbelklicka på fotnotstecknet när du vill gå tillbaka till dokumentet.

Läs mer

Related

Vad är en fotnot?

Ett citat är en hänvisning till en källa. I Oxfordsystemet består citatet vanligen av en förhöjd siffra efter meningen (kallad not) och en siffra längst ner på sidan i form av en siffra följt av förklarande text eller ett citat.

Följaktligen, kan man ha fotnot mitt i en mening?

Om fotnoter

När du avser att ange källa för en mening sätts fotnoten omedelbart efter meningen, utan mellanslag mellan punkt och not: I analogi med detta förbud får ställföreträdaren inte för huvudmannens räkning avstå från belopp som utfaller på grund av ett förmånstagarförordnande i försäkring.
Därmed, hur källhänvisar man korrekt? Källhänvisning är en hänvisning till en källa i den löpande texten. I denna variant av Harvardstilen består källhänvisningen av författarens efternamn följt av utgivningsår och sidnummer. Observera att det finns andra varianter där sidnummer inte anges.

Hur refererar man till en lag?

Man hänvisar till en viss paragraf med paragrafnumret följt av "§", till ett visst kapitel med kapitelnumret följt av "kap.", och till ett visst stycke med "första stycket", "andra stycket" osv. Man skriver ut lagens rubrik i sin helhet inklusive SFS-nummer. Hur gör man fotnoter på tangentbordet? Klicka på den plats i dokumentet där du vill infoga fotnots- eller slutkommentarsreferensen. Klicka på Fotnot på Infoga-menyn. Klicka på Fotnoter eller Slutkommentarer under Plats och klicka sedan på önskad plats på popup-menyn Fotnoter eller Slutkommentarer.

Related

När ska man ha fotnot?

Löpande text används för att hänvisa till konstitutionen eller fördraget. När man skriver hänvisningar till lagar, förordningar, paragrafer och stycken är det viktigt att tänka på att det ska vara lätt för läsaren att förstå vad man menar, samt att vara konsekvent i hur man hänvisar.

Dessutom, hur böjer man fotnot?

Fråga: Heter det "fotnoter" eller "fotnötter"? Mina föreläsare använder båda orden, så jag har börjat undra. Svar: Det heter fotnoter. En not är en anmärkning som fogats till en text (av latinets nota, 'tecken'), och liksom när det gäller musikens noter har en sådan not pluralformen noter. Följaktligen, vad ska stå med i en fotnot? I Oxfordsystemet, som också kallas (fot-)notsystemet, består källhänvisningen normalt av en upphöjd siffra efter meningen (kallas not) och en fotnot längst ner på sidan i form av en siffra som följs av förklarande text eller en källhänvisning.

Kan man använda samma fotnot flera gånger?

Du kan referera till samma fotnot eller slutkommentar flera gånger i dokumentet. Med hänsyn till detta, hur källhänvisar man i löpande text? I den löpande texten hänvisar du till ett verk genom att skriva upphovspersonens efternamn och publiceringsår inom parentes. Praxis kring hur hänvisningen placeras i texten varierar, men grundregeln är att varje gång du använder uppgifter från en ny källa ska du skriva en hänvisning i texten.

Med hänsyn till detta, hur kan man referera text exempel?

En referens till en personlig kommunikation ska innehålla så mycket information som möjligt: namn, tjänsteställning/motsvarande, plats, år, sammanhang, form och datum (dag och månad). Exempel: Svensson, Anna; student vid Umeå universitet. 2010.

By Sybley

Similar articles

Hur man anger källor? :: Kan det vara stora bokstäver i en mailadress?
Användbara länkar