Hem > V > Vad Är En Fotnot?

Vad är en fotnot?

Källhänvisningar är en hänvisning till en källa i den löpande texten. I Oxfordsystemet, som också kallas (fot-)notsystemet, består källhänvisningen normalt av en upphöjd siffra efter meningen (kallas not) och en fotnot längst ner på sidan i form av en siffra som följs av förklarande text eller en källhänvisning.

Läs mer

Related

När ska man ha fotnot?

Löpande text används för att hänvisa till konstitutionen eller fördraget. När man skriver hänvisningar till lagar, förordningar, paragrafer och stycken är det viktigt att tänka på att det ska vara lätt för läsaren att förstå vad man menar, samt att vara konsekvent i hur man hänvisar.

Man kan också fråga hur gör man fotnoter på tangentbordet?

Klicka på den plats i dokumentet där du vill infoga fotnots- eller slutkommentarsreferensen. Klicka på Fotnot på Infoga-menyn. Klicka på Fotnoter eller Slutkommentarer under Plats och klicka sedan på önskad plats på popup-menyn Fotnoter eller Slutkommentarer. När ska man sätta fotnot? Notera att fotnot efter styckets sista mening kan tolkas som en källhänvisning av hela stycket, särskilt om stycket saknar fler källor, vilket kan verka förvirrande.

Dessutom, hur referera till internetkälla?

2.2.6 Hur du hänvisar till internetkällor i en fotnot

Om du vill hänvisa till en källa som finns fritt tillgänglig på nätet så skriver du i fotnoten enligt följande: Författarens/organisationens/myndighetens namn, dokumentets/sidans titel, det fullständiga verkets titel samt år eller datum.
Kan man ha fotnot mitt i en mening? Om fotnoter

När du avser att ange källa för en mening sätts fotnoten omedelbart efter meningen, utan mellanslag mellan punkt och not: I analogi med detta förbud får ställföreträdaren inte för huvudmannens räkning avstå från belopp som utfaller på grund av ett förmånstagarförordnande i försäkring.

Related

Hur man gör en fotnot?

Var vill du lägga till en fotnot? Klicka på Referenser.

Man kan också fråga hur man skriver en källa?

Källorna skrivs i alfabetisk ordning enligt författarens efternamn. Läsaren måste kunna hitta källan i källförteckningen utgående från namnet som anges i texten. Därför måste källhänvisningen i texten börja på exakt samma sätt som i källförteckningen. På motsvarande sätt, varför anger man källor? I det akademiska skrivandet är det viktigt att hänvisa till andra forskares resultat för att underbygga dina egna resultat. Du måste då kunna referera, dvs. på ett korrekt sätt ange vilka källor du hänvisar till. Om inte hänvisningar med referenser görs på ett korrekt sätt kan du riskera att plagiera.

Man kan också fråga hur använder man fotnoter harvard?

Observera att i Harvardsystemet anges "personlig kommunikation" ibland i en fotnot på den sida där du refererar till den, och den ska då inte finnas med i referenslistan då det normalt inte är möjligt för läsaren att lokalisera källan. Dessutom, hur använder man samma fotnot flera gånger? Referera till samma fotnot flera gånger

  1. Klicka på Utskriftslayout på Visa-menyn.
  2. Klicka i dokumentet på den plats där du vill placera referensen.
  3. Klicka på Korsreferens på Infoga-menyn.
  4. Klicka på fotnot på listan Referenstyp.
  5. Gör något av följande.
  6. Klicka på den fotnot som du vill referera till i rutan Till fotnot.

Hur gör man en korrekt källhänvisning?

Källhänvisningen placeras direkt inom parentes efter de meningar där du med egna ord sammanfattat vad någon annan har skrivit, innan punkten (1). Alternativt kan man väva in källhänvisningen i själva texten och uppge årtal och sidnr direkt efter du nämner författaren (2).

By Healion

Similar articles

Hur gör man en källhänvisning enligt Harvardmodellen? :: Vart visas VM-kvalet?
Användbara länkar