Hem > H > Hur Ska Citat Skrivas I Uppsats?

Hur ska citat skrivas i uppsats?

Du ska återge varje tecken just som det står i originalet. Däremot finns det inga regler för hur mycket eller hur litet du får citera: ett ord, en mening, ett helt stycke eller flera stycken. Antingen väver du in citatet i din text eller så gör du ett blockcitat. Kom ihåg att ange sidan i verket när du citerar.

Läs mer

Related

Kan man översätta citat?

Du bör lämna citatet som det är och inte översätta det om du väljer att använda det. Det är inte längre ett citat om du översätter det. Om du vill fortsätta med en översättning av citatet måste du klargöra att det är din egen översättning.

Med detta i åtanke, hur refererar man till andrahandskällor apa?

Om du vill referera till andrahandskällan anges enligt APA i texten ursprungskällans författare och publiceringsår (om det är känt) samt citeringen till andrahandskällan (det verk som man tagit del av). I referenslistan anges andrahandskällan. Med detta i åtanke, hur refererar man till rikshandboken? Ofta kan innehållsförteckningen i denna typ av böcker hjälpa dig att reda ut bokens struktur:

  1. Referens till källförteckning: Arman, M.
  2. Texthänvisning: (Arman 2015, ss.
  3. 1177. 1177 Vårdguiden (2015).
  4. FASS. FASS (2013).
  5. Rikshandboken i Barnhälsovård. Rikshandboken i Barnhälsovård (2016).
  6. Vårdhandboken. Vårdhandboken (2017).

Dessutom, vad är tidskriftens titel?

Referensen till en artikel i en tidskrift inleds med artikelns författare följt av år och titel. Därefter följer information om tidskriftens titel, volym, nummer och på vilka sidor artikeln finns. Tidskriftens titel ska skrivas med kursiv stil. Om författaren är okänd används artikelns titel som huvuduppslag. Man kan också fråga hur skriver man källor från böcker? Bok. Här anges författarens efternamn, förnamn, bokens utgivningsår inom parentes, bokens titel satt med kursiv stil samt tryckort och förlag. Holland, Tom (2006). Rubicon (Stefan Lindgren, Övers.).

Därmed, vad ska stå i fotnoten?

I fotnoten och referenslistan skriver du först författare och titel på artikeln du hänvisar till och därefter antologins titel och redaktören (förkortas red.) för antologin. I fotnoten skriver du vilka sidor du hänvisar till och i referenslistan anger du på vilka sidor artikeln finns i boken. Hur skriver man källor från internet? Internetkällor Gäller samma sak som för tryckta källor fast ta med årtal för senaste uppdatering, dokumentets/sidans titel, webbplatsens titel/ägare, fullständig URL-adress (http://…) och datum då du hämtade dokumentet.

Man kan också fråga hur källhänvisar man läroplanen?

Läroplaner har vedertagna förkortningar som du kan använda dig av när du hänvisar. Första gången du nämner läroplanen i texten är det dock bra att skriva ut dess fullständiga titel, därefter kan du hänvisa enbart till förkortning och årtal. Med tanke på detta, hur refererar man till skollagen apa? Du kan också skriva referensen så här om du vill:

SFS 2010:800. Skollag. Stockholm: Utbildningsdepartementet.

Man kan också fråga hur refererar man till skollagen apa 7?

APA-stilen har inga regler för hur referenser till lagar och offentligt tryck ska skrivas utan hänvisar till respektive lands praxis.

By Gensmer Holecek

Similar articles

Hur skriver man enligt APA? :: Måste man Sidhänvisa i APA?
Användbara länkar