Hem > H > Hur Grova Högtalarkablar?

Hur grova högtalarkablar?

En normal dödlig klarar sig bra med högtalarkablar för ett par tio per meter och signalkablar för någon hundring kanske (ungefär som den som länkades till ovan). För högtalarkablarna räcker 2,5 mm bra i ett normalstort rum.

Läs mer

Related

Måste högtalarkablar vara lika långa?

Högtalarkablar bör inte vara långa. Om den ena kabeln är 2 meter och den andra 4 meter spelar det ingen roll, så länge de inte är för långa.Signalförluster orsakas av en lång högtalarkabel. Vi rekommenderar inte att man drar högtalarkablar som är längre än 15 meter.

Vilka högtalarkablar ska jag ha?

En silverpläterad OFC-kopparkabel kan plocka fram mer detaljer i ljudet än en ren OFC-kopparkabel. En grövre högtalarkabel är att föredra till ett par golvhögtalare. En HDMI-kabel med grövre ledare och bättre avskärmning bevarar all den digitala informationen för ljud och bild till hemmabion. Därmed, vad är plus och minus på högtalarkabel? Bak på högtalaren hittar du högtalarterminalerna, alltså den plats där du ansluter kablarna från förstärkaren. De flesta högtalare har en röd (plus) och en svart (minus) terminal för den positive respektive negativa signalen från förstärkaren.

Man kan också fråga vilken tjocklek på högtalarkablar?

På HiFi Klubben rekommenderar vi oftast kablar med en tjocklek på 1,5 och 2,5 kvadratmillimeter för inbyggnadshögtalare. Om kabeln är för tunn och ska dras långa sträckor blir motståndet för stort, vilket resulterar i ett tunt ljud utan ordentligt bas. Följaktligen, hur långa högtalarkablar kan man ha? Högtalarkablarna ska helst inte vara för långa. Det har inte så stor betydelse om den ena kabeln är 2 meter och den andra är 4 – bara de inte är för långa. En lång högtalarkabel ger nämligen oundvikligen signalförluster. Generellt sett rekommenderar vi inte att man drar högtalarkablar längre än 15 meter.

Related

Hur kopplar man högtalarkablar?

Högtalarkabeln ska anslutas mellan enhetens negativa terminal och högtalarens positiva terminal.

Hur tjock högtalarkabel till baslåda?

4mm2 till basarna och 1,5/2,5mm2 till framsystemet. Då räcker det i princip alltid. Kan man skarva högtalarkabel? Annars så kan du använda en skarvhylsa från till exempel ABIKO för att skarva din kabel, då får du en skarv som är mycket bra samt att du slipper en kontaktyta till som det blir om du använder en hona och en hane.

Kan man använda elkabel till högtalare?

Re: Elkabel som högtalarkabel

Japp, vissa HIFI-extremister REKOMMENDERAR att man använder sådan kabel. Han Ino-audio snubben vad han nu heter, ett tungt namn i branschen, rekommenderar elkabel!
Vad händer om man kopplar högtalarkablar fel? Kan inte skada någonting. Fortfarande samma högtalarlast men i värsta fall i motfas, vilket helt enkelt innebär att den ena högtalaren går utåt när den andra går inåt. Enklast är att helt enkelt koppla om den ena och höra om det blir skillnad. Tyärr så har jag 2 olika högtalarkablar till högtalarna.

Kan man koppla aktiva högtalare till förstärkare?

Aktiva högtalare är högtalare med inbyggda förstärkare vilket betyder att de kan anslutas direkt till en ljudkälla utan någon extern förstärkare.

By Priebe Forney

Similar articles

  • Hur långa högtalarkablar kan man ha?

    Högtalarkablar bör inte vara långa. Om den ena kabeln är 2 meter och den andra 4 meter spelar det ingen roll, så länge de inte är för långa. Vi rekommenderar inte att man drar högtalarkablar som är längre än 15 meter.

  • Vilken tjocklek på högtalarkablar?

    För inbyggda högtalare rekommenderar vi kablar med en tjocklek på 1,5 och 2,5 kvadratmillimeter. Om kabeln är för tunn blir motståndet för stort, vilket resulterar i ett tunt ljud.

  • Vad händer om man kopplar högtalarkablar fel?

    Det kan inte skada något. Högtalarbelastningen är densamma, men i värsta fall i motfas går en högtalare utåt och den andra inåt. Det är bara att koppla in den ena och höra om det blir någon skillnad.

Vad är skillnaden mellan soundbar och hemmabio? :: Hur grov kabel till högtalare?
Användbara länkar