Hem > V > Vilken Tjocklek På Högtalarkablar?

Vilken tjocklek på högtalarkablar?

På HiFi Klubben rekommenderar vi oftast kablar med en tjocklek på 1,5 och 2,5 kvadratmillimeter för inbyggnadshögtalare. Om kabeln är för tunn och ska dras långa sträckor blir motståndet för stort, vilket resulterar i ett tunt ljud utan ordentligt bas.

Läs mer

Related

Vilken e bokläsare är bäst?

Det finns andra egenskaper. Det var det bästa testet. Det finns en pocketbok. Touch HD 3. Alla kan göra ett test på datorn. Goodereader.com har kundrecensioner. Recensioner är de bästa. Det finns en enhet som kallas Kindle. Det finns paperwhite. PC:n var bäst placerad i jämförande tester. Techradar recension. Den bästa budgeten. Det finns en bok som heter "Kobo". Clara är HD. Alla har ett topputbud av datorer.

Hur viktig är högtalarkabeln?

Det är viktigt att kablarna är avskärmade för att undvika instrålande som påverkar den känsliga signalen. I gengäld behövs inte särskilt tjocka kablar eftersom signalen inte har någon kraftigare ström. Men signalen är känslig, så små ändringar kan göra skillnad när signalen sedan ska förstärkas igen. Man kan också fråga hur långa högtalarkablar kan man ha? Högtalarkablarna ska helst inte vara för långa. Det har inte så stor betydelse om den ena kabeln är 2 meter och den andra är 4 – bara de inte är för långa. En lång högtalarkabel ger nämligen oundvikligen signalförluster. Generellt sett rekommenderar vi inte att man drar högtalarkablar längre än 15 meter.

Med hänsyn till detta, varför aktiva högtalare?

Enkelt uttryckt: Med en aktiv högtalare kan du ansluta den direkt till en ljudkälla, vilket exempelvis kan vara en dator, mobil eller läsplatta. Så om du söker ett kompakt ljudsystem med så litet kablar och krångel som möjligt kanske du borde fundera på att skaffa aktiva högtalare. Vad är det för skillnad på passiva och aktiva högtalare? Det är stor skillnad mellan aktiva och passiva högtalare. De aktiva har en inbyggd förstärkare som driver dem, medan de passiva kopplas till en separat förstärkare.

Related

Vilken upplösning har HD 720p?

För att kallas HD måste en tv ha minst 1 280 horisontella och 720 vertikala upplösningar. I början av millenniet upptäckte man att filmer gör sig bäst i bredbildsformatet.

Med tanke på detta, hur koppla ljud från tv till förstärkare?

TV ljud till förstärkaren via HDMI

  1. Koppla in HDMI kabeln i TV´n och förstärkarens i HDMI (ARC=Audio Return Channel) port.
  2. Ändra ljudutgången på TV till "Fast" (Efter detta används inte TV´ns högtalare)
  3. Ändra HDMI porten på förstärkaren till "Passthrough=Auto"
Hur fungerar parallellkoppling? För en parallellkoppling ligger hela spänningen över var och en av komponenterna medan strömmen fördelas mellan komponenterna i proportion till deras konduktans. En seriekopplad krets slutar vanligen helt att fungera om en av komponenterna upphör att fungera.

Följaktligen, hur ska jag koppla mina högtalare?

Tryck länge på rutan för den högtalare du vill parkoppla. Tryck på Inställningar uppe till höger Ljud. Tryck på Högtalarpar Nästa. Välj två enheter som ska paras ihop Nästa. Hur räknar man ut parallellkoppling? Ström genom parallellkopplade resistorer

Däremot måste vi räkna ut vilken ström som går genom resistorerna. Det gör vi med hjälp av Ohms lag. Vi kan snabbt undersöka om vi har räknat rätt. Summan av strömmen som går genom de parallellkopplade resistorerna ska vara lika stor som strömmen som går genom hela kretsen.

Med tanke på detta, kan man använda elkabel till högtalare?

Re: Elkabel som högtalarkabel

Japp, vissa HIFI-extremister REKOMMENDERAR att man använder sådan kabel. Han Ino-audio snubben vad han nu heter, ett tungt namn i branschen, rekommenderar elkabel!

By Galligan Cherizard

Similar articles

Vem köper gamla iPhone? :: Hur bra är gamla högtalare?
Användbara länkar