Hem > V > Var Var Bard?

Var var Bard?

En bard (av senlatinets bardus, från gäliska bard, ”sångare”) var ursprungligen en keltisk episk diktare eller sångare – i regel man. Han verkade vid de medeltida hoven ofta även som genealog och sändebud. Sedan 1700-talet används bard som en poetisk beteckning för diktare i allmänhet.

Läs mer

Har du en skruv lös?

Ha en skruv lös kan beskrivas som ”(idiomatiskt) vara tokig”. Kan lömsk person kallas? svekfullhet, försåtlig, bakslug; äv. närmande sig l. övergående i ngn av bet.: opålitlig, falsk, dolsk l. illistig; äv.

Folk frågar också vad är avsky?

Betydelse: Hysa yttersta vedervilja för person eller sak. Betydelse: Yterlig vedervilja. Vad betyder är rörd? Rörd betyder ungefär detsamma som påverkad.

Med hänsyn till detta, vad är en pendang?

Pendang (latin pendere, hänga ned) är egentligen något som hänger och som är ett motstycke till en annan sak, till exempel ett örhänge (franska pendant d'oreille). Det kan också vara ett prydnadsföremål eller ett konstverk som är avsett att hänga i par eller mitt emot ett annat. Vad är ett skalv? Ordet skalv är synonymt med jordbävning och kan bland annat beskrivas som ”skakning i jordytan, jordbävning”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av skalv samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Man kan också fråga vad innebär det att vara andlig?

Andlighet avser det immateriella, själslivet, koncept som utgår från antagandet att människan har en inneboende ande eller psyke. Ande och materia är traditionella motsatsord. Andlighet är förknippat med begrepp som fromhet, helighet, religiositet, själfullhet, spiritualitet och mysticism. Vad betyder obetalbar? Obetalbar kan beskrivas som ”dråplig, komisk”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av obetalbar samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Kan glöden?

Glöd är en eld (förbränningsreaktion) med bränslet (brännbart material) i fast form. Om en glödbrand finns inne i porösa material så brinner det inte med låga, utan de brännbara gaserna som utvecklas från glödbranden kan föras bort och antändas på annat håll.

By Thibaut Fairman

Vad betyder motbjudande? :: Vad är skämd?
Användbara länkar