Hem > V > Vad Är En Indrag?

Vad är en indrag?

Det vanligaste sättet att dela in texten i stycken i romaner, och även i många fackböcker, är att använda sig av indrag. Det betyder att den första raden i ett nytt stycke börjar en liten bit in på sidan (ca 5 mm).

Läs mer

Related

Hur gör man indrag i Word referenslista?

Välj den text i vilken du vill att hängsmycket ska vara placerat. Gå dit.

Följaktligen, hur mycket indrag ska man ha?

Indrag innebär att det nya stycket markeras med ett antal mellanslag (minst tre men gärna fler) som inleder det nya styckets första rad. Om du väljer att använda detta slags styckeindelning är det viktigt att komma ihåg att det inte ska vara något indrag i det första stycket i ett nytt avsnitt eller under en rubrik. Hur gör man en korrekt styckeindelning? Styckeindelning kan markeras på olika sätt, men var konsekvent. Antingen gör man ett indrag, d.v.s. första ordet i den första raden i ett nytt stycke är indragen i förhållande till den övriga raderna i stycket. Alternativt lämnar man en blankrad mellan stycken vilket är vanligt i rapporter.

Hur gör man indrag på citat i Word?

Så här gör du i Word 2013:

  1. Markera det stycke som är citatet.
  2. Gå in på fliken Sidlayout.
  3. Ungefär mitt på sidan finns gruppen Stycke. Vid Indrag Vänster ökar du med pilarna till så mycket indrag som du önskar. Texten flyttas under tiden, så du kan se att det ser snyggt ut. Cirka 1 cm brukar vara bra. Klart.
Hur gör man indrag i referenslista Word? Ange formatet Indrag
  1. Markera den text där du vill göra ett hängande indrag.
  2. Gå till >startprogrammet Stycke. > Indrag och avstånd.
  3. Välj någonav följande indragsformat under Special: Hängande. Första raden. Inga. Vid indrag av hängande och första raden kan du justera indragets djup med fältet Med.
  4. Välj OK.

Related

Hur gör man indrag vid nytt stycke?

Det nya stycket markeras med ett antal mellanslag som inleder den första raden i det nya stycket. Om du väljer att använda den här typen av styckeindelning är det viktigt att komma ihåg att det inte ska finnas någon indragning i det första stycket i ett nytt avsnitt eller under en rubrik.

På motsvarande sätt, vad betyder det att man gör en styckeindelning?

En vetenskaplig text ska indelas i stycken. Styckeindelningen visar läsaren hur du har tänkt. Ett stycke bör omfatta en tankeenhet, till exempel ett tema, en aspekt av ämnet, ett argument, ett perspektiv, en tidsperiod, en plats eller en person. Hur stora ska indrag vara? Det vanligaste sättet att utmärka ett nytt stycke är med ett indrag på styckets första rad. Använd en »fyrkants« indrag för nytt stycke. Där en fyrkant är samma mått som textens grad. Har du en text satt i 10 punkter ska indraget vara 10 punkter.

När ska man ha indrag i text?

Text som hör ihop ska ha indrag vid nytt stycke. Om du däremot byter "berättare" i texten, alltså läsaren får följa en annan persons tankar, då är det blankrad som gäller. Du använder dig också av blankrad när du vill markera att det har förflutit en viss tid i berättelsen. Med detta i åtanke, kan man blanda indrag och blankrad? Använder man blankrad gör man inga indrag i styckets första rad. Undvik att börja nytt stycke genom att bara byta rad utan indrag eller blankrad (så kallat radstycke eller hybridstycke) eftersom det blir otydligt. Försök att hålla ihop styckena på en sida eller i en spalt.

Med tanke på detta, vad är radbyte?

uppdelning av en text i rader; instruktion eller manöver som gör att det sker: – fast radbrytning – instruktion om att radbrytning ska göras på en bestämd plats i texten, även om det finns utrymme kvar på raden. Används när man börjar nytt stycke, men det kan också användas av andra skäl.

By Severson

Hur börjar man ett stycke? :: Vad använder man kobolt till?
Användbara länkar