Hem > H > Hur Gör Man En Innehållsförteckning?

Hur gör man en innehållsförteckning?

Skapa innehållsförteckningen

  1. Placera markören där du vill lägga till innehållsförteckningen.
  2. Gå till Referenser > Innehållsförteckning.
  3. Om du gör ändringar i ett dokument som påverkar innehållsförteckningen uppdaterar du innehållsförteckningen genom att högerklicka på innehållsförteckningen och välja Uppdatera fält.

Läs mer

Related

Hur man skapar en innehållsförteckning?

Det finns en innehållsförteckning. Gå till referenserna.

Hur länkar man i innehållsförteckning?

Lägga till en innehållsförteckning

Varje post i innehållsförteckningen länkar till titlar och rubriker i dokumentet. Obs! När du använder en innehållsförteckning måste Utskriftslayout vara aktiverat och dokumentet måste innehålla text som är formaterad som Titel eller Rubrik.
Hur får man bort sidnummer på innehållsförteckningen Google Docs? Viktigt!

  1. Öppna ett dokument i Google Dokument-appen.
  2. Tryck på Redigera .
  3. Tryck på Infoga .
  4. Tryck på Sidnummer .
  5. Välj var du vill att sidnumren ska vara och om du vill att första sidan ska hoppas över.

Hur gör man en framsida i Google Docs?

Här är hur:

  1. Öppna webbläsaren.
  2. Gå till Google Dokument.
  3. Välja Blank Document.
  4. Knacka File och Page Setup för att anpassa layouten.
  5. Välj Format och Text för att formatera texten. Skriv ditt innehåll.
  6. Knacka Insert och Image för att lägga till en bild.
  7. Namnge och spara försättsbladet.
Dessutom, hur skapar man en innehållsförteckning word? Välj fliken "Referenser", klicka på "Innehållsförteckning" och välj sedan vilken "Automatisk innehållsförteckning" du vill använda. Nu är innehållsförteckningen klar! Om du senare gör förändringar i dokumentet, klicka någonstans i innehållsförteckningen.

Related

Hur länkar man i innehållsförteckning?

Titlar och rubriker i dokumentet finns i innehållsförteckningen. Det stämmer! Utskriftslayout måste vara aktiverad när du använder en innehållsförteckning.

Dessutom, var ska sidnumreringen börja?

I mer formella texter, till exempel uppsatser, är det vanligt att sidnumreringen inleds på den sida där brödtexten börjar, till exempel en inledning eller bakgrund. Varför kommer inte alla rubriker med i innehållsförteckningen? Det är bara dokumentmallens rubriker som överförs till innehållsförteckningen. Det kan inträffa att Word "missar" en rubrik. Innehållsförteckningen kan dock redigeras manuellt. Om en rubrik saknas, kopiera en annan rubrik av samma nivå, klistra in den på rätt plats och ändra texten och sidnumret.

Och därefter, varför uppdateras inte innehållsförteckningen?

Innehållsförteckningen uppdaterar sig sällan automatiskt. Om du senare lägger till eller avlägsnar text från dokumentet, måste du uppdatera innehållsförteckningen. Med Word kan du uppdatera den genom att klicka på innehållsförteckningen med den högra musknappen och välja Update Field (Uppdatera fältet) ur snabbmenyn. Man kan också fråga vilken information skriver man i en innehållsförteckning? Innehållsförteckningen listar kapitelrubrikerna med början på kapitel 1. Hur många kapitelnivåer som ska medtagas bedöms från fall till fall. Det är viktigt att innehållsförteckningen ger läsaren en uppfattning om vad som beskrivs i rapporten och hur arbetet är planerat utan att bli oöverskådlig.

Och en annan fråga, hur tar man bort vissa sidnummer i word?

Välj ikonen Sidnummer på fliken Infoga och tryck sedan på Ta bort sidnummer. Om knappen Ta bort sidnummer inte är tillgänglig dubbelklickar du i sidhuvudet eller sidfoten, markerar sidan och trycker på Ta bort.

By Richella

Similar articles

Hur gör man sidhuvuden? :: Vilken information skriver man i en Innehållsförteckning?
Användbara länkar