Hem > V > Vad Betyder Woofer?

Vad betyder woofer?

En subwoofer, på svenska: 'sub-bashögtalare', är en högtalare som har till uppgift att återge de allra lägsta frekvenserna i basregistret. Vid ett 2.1, 5.1 eller 7.1 högtalarsystem betyder 1:an att det finns en subwoofer. Subwoofern brukar oftast återge ljud i frekvenser mellan 20 och 150 Hz.

Läs mer

Related

Vad betyder se 46?

Sveriges landskod är 46, eller +46. Det beror på om telefonnumret är sparat i din telefonbok eller inte.

Var ska subwoofer stå?

Mitten av främre och bakre väggen

Många tester har kommit fram till att den bästa placeringen av två basar är att placera dem mitt mot varandra längs med framväggen och bakväggen. De kan då kompensera för varandras svagheter och täcka upp fler frekvenser. Det ger en jämn återgivning.
Kan subwoofer ligga? Tack för svaret! Den ska inte stå på golvet utan eventuellt i en hylla (nära golvet) som är öppen baktill med god ventilation.

Och därefter, var ska man placera en soundbar?

- En soundbar är kortfattat en separat högtalare som du har under eller i närheten av TV:n. Den kan hängas på väggen eller placeras på en stereobänk. Vill du ha bättre ljud till din TV, är en soundbar det enklaste valet, säger experten. Därefter, hur kopplar man in hög till lågnivå? För att koppla in ett slutsteg i en bil där originalstereon finns kvar, kan det krävas en hög till lågnivå omvandlare. Ansluts mot högnivå i bilen, där man stjäl signal från högtalarna för att omvandla högnivå-signalen till lågnivå där man kan ansluta ett slutsteg.

Related

Vad betyder dollartecken i Excel?

Du måste sätta ett dollartecken bredvid cell- och kolumnreferenserna om du vill behålla den ursprungliga referensen. Formeln påverkas inte av att den kopieras från C2 till D2. Det är en absolut referens.

Hur man kopplar ljud i bilen?

Signal-/RCA-kabel

Lågnivåkabeln skall dras minst 30 cm från strömkabeln för att inte störningar skall uppkomma och man drar fördelaktigt strömkabel och lågnivåkabel på varsin sida i bilen. Lågnivåkabeln består av två signalkablar (höger- och vänstersignal) och vanligtvis en remotekabel.
Hur kopplar man in Raggarplanka? En - kabel ska gå från slutsteget (där det är märkt gnd) och till jord (någonstans i plåtkarossen, vanligtvis bältesinfästningen eller liknande där det är (eller görs) plåtrent). En remote ska dras från stereon (vanligtvis en blå/vit kabel) till slutsteget och kopplas in där det står rem.

Följaktligen, hur kopplar man in ett slutsteg i bilen?

Jordkabeln till "GND" på slutsteget, vilket står för Ground (jord). Remotekabeln kopplas in på REM, vilket betyder Remotestyrning. Pluskabeln kopplas in på +12V, vilket betyder konstant ström och det har man på batteriet. Högtalarkablarna kopplar man in på "speaker", vilket betyder högtalare. Med tanke på detta, vad är dubbla talspolar? En högtalare med dubbla talspolar har en spole lindad utanpå den andra och har därför fyra anslutningar. Två minus, två plus. Detta gör att man kan koppla högtalarna på flera olika sätt beroende på det slutsteg man har. Koppla ALDRIG en spole per kanal till ett stereoslutsteg eller ett slutsteg till varje spole.

Varför dubbla Talspolar?

En bas med dubbla talspolar kan man koppla på olika sätt för att få olika impedans. På så sätt går det att tex få en låg impedans för att utnyttja stegen lite mer. 256C har en 4 Ohms talspole medan 256DVC har två stycken 4 Ohms talspolar, då kan man parallellkoppla talspolarna på DVC och på så sätt få 2 Ohms impedans.

By Arny

Similar articles

Varför ansluter inte Chromecast till Wi Fi? :: Hur installerar man en subwoofer?
Användbara länkar