Hem > K > Kan Man Spela Sönder Högtalare?

Kan man spela sönder högtalare?

Om normalanvändaren driver högtalaren så att 99.999% av dem INTE går sönder, så fungerar deras ekonomiska trick. Det handlar helt enkelt om statistisk kvalitetssäkring. Går för många högtalare sönder, måste de antingen märka om effekttåligheten på högtalaren eller stoppa in bättre diskanter.

Läs mer

Related

Hur kan man spela in skärmen?

Innehållet på telefonens skärm ska spelas in två gånger från toppen av skärmen. Du kan trycka på skärmen för att spela in. Du kan börja med att välja vad du vill spela in. Från toppen av skärmen trycker du på meddelandet Skärminspelning för att avsluta inspelningen.

Med detta i åtanke, hur många watt ska en bra högtalare ha?

Och dessa 10 dB i skillnad motsvarar 10 ggr högre effekt. Om högtalaren med 85 dB/m/w tål 100 watt inmatad effekt så behöver en högtalare med 95 dB/m/w bara tåla 10 watt för att kunna ge samma ljudtryck. Dock säger varken watt-talen eller känsligheten något om hur vackert högtalaren spelar. Dessutom, vad betyder impedans på högtalare? Impedans kan översättas med "växelströmsmotstånd". En högtalare som t ex har 8 ohms impedans fungerar i en växelströmskrets på samma sätt som ett 8 ohms s k resistivt motstånd i en likströmskrets. I de flesta fall ändrar sig impedansens värde med frekvensen.

Kan högtalare bli gamla?

Absolut kan de bli gamla och absolut påverkas olika modeller olika hårt av ålder. Den enskilt viktigaste faktorn är nog ändå hur man sköter om sina högtalare. Det finns tveklöst riktiga kap på begagnatmarknaden om man kan tänka sig en äldre högtalare (designen är ju inte modern men kan ju funka ändå). Med hänsyn till detta, hur bra är gamla högtalare? Det snackas ju så mycke i olika trådar om detta att gamla högtalare är lika bra och ibland bättre än betydligt dyrare nya högtalare. Och ofta kan man även köpa dom för en spottstyver.

Related

Hur ska man placera 5.1 högtalare?

Det rekommenderas att de bakre högtalarna placeras bredvid och riktas mot lyssnaren, ungefär en halv meter över öronhöjd.

Man kan också fråga hur sprängs en högtalare?

Normalt sett när en högtalare "sprängs"(oftast så går talspolen) så har man spelat för högt med för mycket effekt eller med för lite effekt. Varför går högtalare sönder? Men kan de bero på vilken musik man spelar eller en dåligt inspelad skiva kan den göra att högtalaren går sönder är det något instrument som högtalare i almänhet har svårt med, är det någon speciel musik stil. Hur låter en trasig högtalare diskant, bas, mellanrigister.

Med tanke på detta, måste högtalarkablar vara lika långa?

Högtalarkablarna ska helst inte vara för långa. Det har inte så stor betydelse om den ena kabeln är 2 meter och den andra är 4 – bara de inte är för långa. En lång högtalarkabel ger nämligen oundvikligen signalförluster. Generellt sett rekommenderar vi inte att man drar högtalarkablar längre än 15 meter. Vad är bra ljudkvalitet? Här följer de nämligen väldigt exakta standarder för både bild och ljud. Normen för professionellt biografljud säger att de högsta urladdningarna – vanligtvis explosioner och andra effekter – ska ligga på omkring 115 dB, och det är faktiskt riktigt högt, vilket du säkert har upplevt.

Vad är en bra högtalare?

Filmljud är i allmänhet hårdare komprimerat vilket gör att det inte krävs lika mycket av utrustningen än vid musiklyssning. En av de viktigaste delarna när det kommer till bra ljud är dock att högtalaren inte ger distorsion, alltså ljud som skär i öronen. Ju mindre distorsion desto bättre.

By Gabriella Nupur

Similar articles

Hur mycket ström drar högtalare? :: Hur hittar man en låt som man inte vet vad den heter?
Användbara länkar