Hem > V > Vad Händer Om Man Åker In I Ett Maskhål?

Vad händer om man åker in i ett maskhål?

– När du faller in i ett svart hål så upplever du att du bara rör dig fortare och fortare. Men om något rör sig väldigt fort så står tiden stilla, enligt Einstein. Och stark gravitation har samma effekt, så utifrån sett går det alltså oändligt långsamt. Du kommer aldrig in i det svarta hålet.

Läs mer

Related

Vad händer om man går 10000 steg per dag?

Hälsa. Risken för att utveckla typ 2-diabetes minskar om du går minst 10 000 steg per dag. Detta beror på att du får bättre kontroll över vikten och att dina muskler blir bättre av det. Bröstcancer, tarmcancer och demens minskar genom att du.

Hur uppstår maskhål?

Maskhål är bland det mest spektakulära inom relativitetsteorin. De tillåter genvägar genom rumtiden från ett ställe till ett annat och även tidsmaskiner. Samtidigt har strängteorin nått ett flertal intressanta resultat där det verkar som om rumtiden kan tas isär utan att revor skapas. Dessutom, vad händer om man går in i ett svart hål? Svarta hål suger till sig allt i sin omgivning, både materia och ljus, och det finns tyvärr ingen återvändo om man närmar sig. Både tid och rum förvrängs nära ett svart hål. Ett svart hål är egentligen inget hål utan mycket tät materia med så stark gravitation att allt i dess väg sugs in.

Folk frågar också finns det en tidsmaskin?

De kom fram till att om maskinen ska producera slutna tidscirklar måste den antingen ha en diameter större än det synliga universum eller att maskinen fodras med en mängd energi som motsvarar energin i ett svart hål. Med andra ord: Malletts idé om en tidsmaskin är omöjlig att utföra i praktiken. Dessutom, vad menas med begreppet maskhål? Maskhål eller Einstein-Rosen-broar är en lösning till relativitetsteorins fältekvationer. Einstein och Rosen fann den genom att skriva om Schwarzschild-metriken för ett svart hål på en form som saknar en singularitet i centrum. Den nya lösningen beskriver en tunnel mellan två plana delar av rumtiden.

Related

Vad händer när man Fabriksåterställer en telefon?

Alla data på telefonen raderas när du återställer den. Uppgifterna på ditt konto kan återställas, men inte apparna och uppgifterna i dem. Om du vill återställa data måste du se till att de finns på ditt konto. Du kan läsa mer om säkerhetskopiering av data.

Hur kommer allt att sluta?

Vad vet vi? Kosmologerna kan konstatera två viktiga saker: att universum utvidgas allt fortare, och att dess energiresurser är begränsade. Det innebär att stjärnorna i en avlägsen framtid kommer att dö en efter en, så att det till slut bara kommer att finnas små, röda dvärgstjärnor kvar. Och en annan fråga, vad finns bortom universum? Det kallas ett multiversum av typ 1 och består i praktiken av olika områden, eftersom universums ålder sätter gränser för hur långt vi kan se – och kommer att göra det, oavsett var vi befinner oss. Är denna förklaring riktig, är svaret på den ursprungliga frågan: Utanför det synliga universum finns bara mer universum.

Vad är relativitetsteorin?

Allmänna relativitetsteorin

Allmän relativitetsteori är en geometrisk teori som postulerar att närvaron av massa och energi "kröker" rummet, och denna krökning påverkar fria partiklars banor (och även ljusets bana), en effekt vi tolkar som gravitationskraft.
Därefter, hur ser det ut inne i ett svart hål? Ingen vet vad det kan vara för något. Ett är dock säkert – råkar man falla in i ett svart hål är ens öde beseglat. Det är som en brunn utan botten, allt som faller in utplånas nästan helt. Inte ens ljus kan ta sig ut.

Man kan också fråga hur ser ett svart hål ut inuti?

Hur man ser ett svart hål

Typiskt för det svarta hålet är att dess område har en begränsningsyta, vars stor lek är proportionell mot dess massa. Det är svårt att se ett svart hål, eftersom det inte syns. Man vet att svarta hål finns p.g.a. de effekter som det skapar då en stjärna kom mer i närheten av det.

By Vail Boryszewski

Similar articles

Vad är ett svart hål och hur uppstår det? :: Hur stor är en Marshall?
Användbara länkar