Hem > V > Vad Är Ett Svart Hål Och Hur Uppstår Det?

Vad är ett svart hål och hur uppstår det?

Svarta hål bildas när mycket stora massiva stjärnor dör och kollapsar inåt. Gravitationen blir då så stark att ingenting kan lämna det svarta hålet, inte en ljuset.

Läs mer

Related

När jag startar datorn blir skärmen svart?

Se till att den är inkopplad och påslagen. Om det inte fungerar, prova ett annat uttag för att se till att vägguttaget inte är trasigt. Kontrollera kabeln mellan bildskärmen och datorn för att se till att den är inkopplad som den ska.

Därefter, kan man färdas bakåt i tiden?

Det som är problematiskt och kontroversiellt är om det går att resa bakåt i tiden. Den allmänna relativitetsteorin tillåter i princip tidsresor även bakåt, såtillvida att Einsteins ekvationer har lösningar som innehåller färdvägar till forntiden. Följaktligen, vad finns det i rymden? I motsats till vad många tror är rymden inte helt tom (det vill säga inte ett perfekt vakuum), utan innehåller nästan överallt en tunn gas, huvudsakligen i plasmatillstånd, såväl som elektromagnetisk strålning. Förhållandena i rymdplasmat benämnes ofta rymdväder.

Med tanke på detta, hur långt kan man se ut i rymden?

Och eftersom universum endast är 13,8 miljarder år gammalt, kan vi inte se längre bort än 13,8 miljarder ljusår. Den del av universum som vi kan se, det observerbara universum, är en bubbla omkring oss, med en diameter på ungefär 92 miljarder ljusår. Följaktligen, vad består rymden av förutom det vi ser? Universum består av vanlig materia (4,9 %), som inkluderar atomer, stjärnor och galaxer, mörk materia (26,8 %), vilket är en hypotetisk partikel som ännu inte har upptäckts, och mörk energi (68,3 %), vilket är ett slags energitäthet som till synes finns även i den helt tomma rymden.

Related

Hur får jag bort svart bakgrund på datorn?

Klicka på Start-knappen. Klicka på tillgänglighet och välj sedan färg.

Hur vet man att rymden är oändlig?

Vad som hände år 1917 var att Einstein använde sig utav sin allmänna relativitetsteori för att formulera en modell som beskriver Universum i sin helhet, och inte bara enskilda objekt inom Universum. I Einsteins modell av Universum så är Universum inte oändligt stort. Med tanke på detta, vad innebär einsteins formel? Einsteins berömda formel E=mc2 beskriver att massa kan ses som en sorts energi, och ju större massa ett föremål har desto mer energi har det. Med andra ord så är energin proportionell mot massan.

När dog Albert?

Albert Einstein (tyska: [ˈalbɛʁt ˈʔaɪnʃtaɪn] ( lyssna)), född 14 mars 1879 i Ulm i Tyskland, död 18 april 1955 i Princeton i USA, var en tysk-amerikansk teoretisk fysiker av judisk börd. Han är mest känd för att ha utvecklat relativitetsteorierna, vilka medförde en revolution inom fysiken. Därefter, kan massa försvinna? Massa är stelnad energi

Och energin kan inte heller bara försvinna.

Man kan också fråga hur länge lever ett svart hål?

Däremot blir effekten betydande för hypotetiska svarta minihål, vilka kan avdunsta och till slut försvinna i en skur av strålning. Slutsatsen är att varje svart hål som inte kan dra till sig ny massa har en ändlig livstid som är direkt proportionell mot dess massa.

By Hands

Similar articles

När ska man inte använda massagepistol? :: Vad händer om man åker in i ett maskhål?
Användbara länkar