Hem > H > Hur Monterar Man En Processorkylare?

Hur monterar man en processorkylare?

När man har vridit kylaren på ett sådant sätt att fläktkabeln räcker till kontakten på moderkortet är det dags att släppa ned den på processorn och i samma veva matcha upp de fyra plastpiggarna med hålen i moderkortet. Här rekommenderar vi att rucka lite försiktigt på ovansidan av pinnarna så att de tar plats i hålen.

Läs mer

Vad har man kylpasta till och vad bör man tänka på när man applicerar det?

När fästanordningen är på plats vill du se till att kylpasta är applicerad innan du spänner fast kylaren över processorn. På vissa tornkylare kommer denna förapplicerad, och då behöver du inte lägga till mer, men i de allra flesta fall behöver du applicera den själv. Vad är det som avgör hur snabb en dator är? Det som avgör prestanda är processorn, grafikkortet, ram-minnet och lagringen. Det kan vara svårt att se vilken processor som är kraftfull eller strömsnål. Det är inte säkert att fler kärnor och högre klockfrekvens är bättre.

Hur vet man på vilket håll processorn ska installeras?

En närmare titt på moderkortets sockel avslöjar en pil i ena hörnan, och det är alltså detta hörn som processorns pil ska matcha upp med för korrekt montering. Nu när vi vet vilket håll processorn ska monteras åt är det dags att släppa ned den i sockeln. Vad är den stora skillnaden mellan ram minne och ett sekundärt minne? Den stora skillnaden mellan RAM-minne och ett sekundärt minne är att RAM-minnet förlorar data när strömmen till datorn bryts. RAM-minnet är därför ett så kallat temporärt minne, vilket endast är tillgängligt när datorn är påslagen. Den andra skillnaden är hastigheten, RAM-minnet är mycket snabbare än sekundärminnet.

Vad menas med processorarkitektur?

Processorarkitektur kallar man det sätt en centralprocessor (CPU) eller annan processor arbetar på. Processorerna har normalt, på lite olika sätt, hand om all databehandling inklusive såväl aritmetiska som logiska beräkningar. Vidstående figur visar lite förenklat hur en CPU kan fungera. Man kan också fråga vad är en alu? Står för "Arithmetic Logic Unit." En ALU är en integrerad krets inom en CPU or GPU som utför aritmetiska och logiska operationer. Aritmetiska instruktioner inkluderar addition, subtraktion och förskjutning, medan logiska instruktioner inkluderar boolean jämförelser, såsom OCH-, ELLER-, XOR- och INTE-operationer.

Folk frågar också vad innebär instruktionspipelining?

Instruktionspipelining är en teknik som används vid utformningen av moderna mikroprocessorer, mikrokontroller och CPU:er för att öka deras instruktionsgenomströmning (antalet instruktioner som kan utföras på en tidsenhet). Vad innebär det att en processor har flera kärnor? Den mest självklara nyttan av att ha en processor med flera kärnor är att operativsystemen kan sprida de program som körs mellan kärnorna. Du kör ju inte bara ett program i taget på din dator idag. Förutom det aktiva program som du arbetar i, så snurrar mängder av småprogram i bakgrunden.

Vad påverkar datorns hastighet?

Ju snabbare RAM, desto snabbare processor hastighet. Med snabbare RAM ökar du hastigheten med vilken minne överför information till andra komponenter. Din snabba processor har nu ett lika snabbt sätt att prata med de andra komponenterna, vilket gör datorn mycket effektivare.

By Bunker Thibeau

Hur gamla är Julia Bergmans barn? :: När kom mikroprocessorn?
Användbara länkar