Hem > V > Vilken Är Bästa Låten?

Vilken är bästa låten?

Musiktidningen Rolling Stone har rankat de 500 bästa låtarna som någonsin gjorts med hjälp av över 250 musiker, kritiker och branschfolk. På listan med nästan 4 000 nominerade låtar toppar Aretha Franklin med låten “Respect” och bästa svenska placering tar Robyn med “Dancing on my own” (20).

Läs mer

Related

Vilken e bokläsare är bäst?

Det finns andra egenskaper. Det var det bästa testet. Det finns en pocketbok. Touch HD 3. Alla kan göra ett test på datorn. Goodereader.com har kundrecensioner. Recensioner är de bästa. Det finns en enhet som kallas Kindle. Det finns paperwhite. PC:n var bäst placerad i jämförande tester. Techradar recension. Den bästa budgeten. Det finns en bok som heter "Kobo". Clara är HD. Alla har ett topputbud av datorer.

Dessutom, vilken är den bästa låten i världen?

På den första listan, som Rolling Stone publicerade för 17 år sedan, hamnade Bob Dylans ”Like a rolling stone” i topp men nu har tronen tagits över av Aretha Franklins låt ”Respect”. Bästa svenska låt är Robyns ”Dancing on my own” som hamnar på plats 20. Dessutom, vilken är den mest spelade låten i världen? Mest spelade låten globalt blev Dynamite med BTS och här i Sverige var det Blinding lights med The Weeknd som tog hem förstaplatsen. Med andra ord samma låt som tog hem just den placeringen även förra året. I och med att Apple även äger Shazam har de gjort en lista över de mest Shazamade låtarna i världen.

Vilken är den mest spelade låten på Spotify någonsin?

Ed Sheerans “Shape of You” gick förbi Drakes “One Dance” och blev därmed den mest populära låten någonsin på Spotify med över 1,4 miljarder streams. Vilken är den mest spelade låten 2021? Zara Larssons ”Look what you've done” är den mest spelade låten 2021 i P3. Totalt spelades 14 000 låtar i kanalen under året och ungefär 40 procent av dem var svenska. På andra plats ligger Veronica Maggio med låten ”Se mig” och på tredje hittar vi Doja Cat med ”Kiss me more”.

Related

Vilken upplösning har HD 720p?

För att kallas HD måste en tv ha minst 1 280 horisontella och 720 vertikala upplösningar. I början av millenniet upptäckte man att filmer gör sig bäst i bredbildsformatet.

Vilken är världens bästa låt genom tiderna?

På första plats kommer Aretha Franklin med låten Respect. Aretha Franklins Respect hamnar etta när musiktidningen Rolling Stone rankar de 500 bästa låtar som någonsin gjorts. På motsvarande sätt, vilken är sveriges bästa låt? Generellt sett präglas topplistan i Sverige av svenska låtar och “Babblarnas Vaggvisa” är den låt som spelats allra mest. Andra låtar som svenskarna lyssnat flitigt på är Miriam Bryant och Victor Leksells “tystnar i luren”, “Samma gamla vanliga” med A36 och “Gamora” med Hov1 och Einár.

Vem är världens bästa artist?

ArtistUrsprungslandBekräftat antal sålda enheter
Michael JacksonUSA244 miljoner
Elvis PresleyUSA229,1 miljoner
MadonnaUSA180,1 miljoner
Elton JohnStorbritannien161,8 miljoner
Vilken är världens sämsta låt? En icke namngiven chef valde: "We built this city." Jefferson Starship. "Marconi plays the mamba, listen to the radio, don't you remember / we built this city, we built this city on rock 'n' roll." Samma "We built this city" som av tidningen Blender har pekats ut som den absolut sämsta hitlåten genom tiderna.

Vilken är världens mest spelade jullåt?

På den internationella listan finner vi förstås Mariah Careys ”All I Want for Christmas is You” högst upp, med Wham och ”Last Christmas” hack i häl. Det är svårt att skriva en ny jullåt som blir en riktig klassiker – när december kommer tenderar vi att återvända till samma låtar, år efter år.

By Gabel Overgaard

Similar articles

Vem är nr 1 på Spotify? :: Hur bra är Harman Kardon?
Användbara länkar