Hem > H > Hur Räknar Man Ut Arean På En Pentagon?

Hur räknar man ut arean på en Pentagon?

Ett bra första steg är att dela in i trianglar som du gjort. Eftersom de likbenta trianglarna täcker upp hela pentagonen, kan vi ställa upp ett areasamband: 80=5At. Dvs, 5 triangelareor (At) blir hela pentagonarean.

Läs mer

Related

Hur räknar man till 12 på franska?

Elva.12 Tolv.13 Tretton.14 Fjorton.15 Femton.16 Sexton.17

Hur gör man en Pentagon?

Konstruktion

  1. Rita en cirkel med mittpunkten O.
  2. Välj en punkt A på cirkeln som kommer att vara ett av pentagonens hörn.
  3. Konstruera en linje som går genom O och som är vinkelrät mot linjen genom O och A.
  4. Konstruera punkten C som är mittpunkten mellan B och O.
  5. Rita en cirkel med mittpunkt i C som går genom A.
Vad kallas en sjuhörning?
MånghörningNamnAntal sidor
SexhörningHexagonSex
SjuhörningHeptagonSju
ÅttahörningOktagonÅtta
NiohörningNonagonNio

Med tanke på detta, har 12 hörn?

Dodekagon, tolvhörning, är en polygon med tolv hörn. En liksidig och likvinklig dekagon kallas för en regelbunden dodekagon. Därmed, vad är en polygon matte? Polygoner eller månghörningar är ett samlingsnamn för tvådimensionella geometriska figurer i form av slutna kurvor bestående av ett ändligt antal räta linjesegment i planet.

Related

Hur räknar man ut Subnätmasken?

Det finns en förinställd subnätmask för ett klass C-nät. Om du har ett klass C-nät har du också denna mask. I ett sådant nät blir adressen 192.168.100.0 nätverksnumret och kan därför inte användas som nodadress.

Hur räknar man ut en 5 Hörnings area?

Jag försökte dela upp 5-hörningen i 3 trianglar sen försökte jag göra en fyrkant i triangeln och räkna arean så, men jag kunde inte komma på hur man kan beräkna arean. Prova att dela upp den i fem trianglar i stället, som möts i mitten. Hur räknar man ut area på en hexagon? Arean A = π∙r2. Slutsats: Cirkeln har störst area, därefter kommer sexhörningen, sedan kvadraten och sist triangeln. Vi kan notera att ju fler hörn en liksidig månghörning får desto större blir arean givet samma omkrets.

Man kan också fråga hur räknar man ut arean av ett parallellogram?

En parallelltrapets area får du om du tar hittar en bas som är precis mitt emellan den kortare och den längre basen och multiplicerar den med höjden. Och den där basen vi söker är medelvärdet av den korta och den långa basen. Därmed, hur gör man en sexkant? Börja med att rita en cirkel. Omkretsen ska vara lika stor som avståndet mellan två motstående spetsar i den sexkant du vill skapa. När det är gjort är det mycket enkelt att konstruera en sexkant och det beror på att cirkelns radie (alltså halva diametern) går precis sex gånger i cirkelns omkrets.

Med detta i åtanke, hur många symmetrilinjer har en pentagon?

Du kan ha en symmetrilinje för varje hörn i en femhörning. Således 5 symmetrilinjer.

By Columbus Herkenratt

Similar articles

Hur många grader är en 6 Hörning? :: Hur mycket får en nyanländ flykting i pension?
Användbara länkar