Hem > H > Hur Man Använder Pgp?

Hur man använder PGP?

För att kryptera ett meddelande i PGP letar man reda på mottagarens offentliga nyckel. Man genererar sedan en slumpmässig sessionsnyckel som man använder för att kryptera själva meddelandet. Man krypterar sedan sessionsnyckeln med mottagarens offentliga nyckel och skickar iväg båda delarna till mottagaren.

Läs mer

Related

Vad använder jag för att öppna en EPS fil?

Om du har ett grafikprogram som Adobe Illustrator kan du öppna filen i det och spara eller exportera den. CloudConvert.com eller Convertio.co är onlineverktyg som kan användas för att konvertera en EPS-fil till ett annat format.

Hur krypterar man med PGP?

PGP bygger på en krypteringsteknik som kallas för public key cryptography. Det innebär att varje användare skapar två nycklar, en privat och en offentlig. → Med en annan användares offentliga nyckel kan du skicka krypterade meddelanden till hen eller verifiera att det verkligen är hen som skickat ett signerat mejl. Följaktligen, hur fixar man en pgp nyckel? Du måste bara räkna ut några enkla program.

  1. Ladda ner Gpg4win.
  2. Installera Gpg4win.
  3. När allt är installerat hittar du Kleopatra-programmet på din dator och öppnar det.
  4. Gå till fliken ”Arkiv” och välj ”Nytt certifikat.”
  5. Eftersom du vill ha PGP-nycklar väljer du ”Skapa ett personligt OpenPGP-nyckelpar.”

Man kan också fråga hur ser en pgp nyckel ut?

Asymmetrisk kryptering och PGP

Asymmetrisk kryptering betyder att det finns två olika nycklar för kryptering och dekryptering, och detta görs med knappar. Varje person har en offentlig nyckel och en privat nyckel: den offentliga nyckeln delas med alla och den privata nyckeln lagras säkert och delas inte.

By Orban Hansman

Similar articles

Hur startar man Philips TV utan fjärrkontroll? :: Hur stavas Petit?
Användbara länkar