Hem > H > Hur Använder Jag Pivottabeller?

Hur använder jag pivottabeller?

En pivottabell är ett verktyg i Excel, med vilket du kan summera och utforska data interaktivt. En av fördelarna med pivottabeller är att du snabbt och enkelt kan växla perspektiv på de data du visar och analyserar. Ordet ”pivotera” betyder just ”vända och vrida”.

Läs mer

Related

Vad använder jag för att öppna en EPS fil?

Om du har ett grafikprogram som Adobe Illustrator kan du öppna filen i det och spara eller exportera den. CloudConvert.com eller Convertio.co är onlineverktyg som kan användas för att konvertera en EPS-fil till ett annat format.

Med tanke på detta, vad är pivot tabell?

Pivot är ett franskt ord betyder något som man både kan dra och svänga, vrida, och rotera. Föremålet sitter ihop men kan samtidigt vändas eller vridas. Här är en pivottabell som visar summan av försäljningen i olika städer. Folk frågar också hur sortera i pivottabell? Du kan sortera och ordna din data per pivottabellrad, kolumnnamn eller sammanslagna värden.

  1. På datorn öppnar du ett kalkylark i Google Kalkylark.
  2. Klicka på pivottabellen.
  3. Under Rader eller Kolumner klickar du på pilen under Ordna eller Sortera efter.

Man kan också fråga hur infogar man en tabell i excel?

Du kan skapa och formatera en tabell för att samla och analysera data.

  1. Markera en cell i dataområdet.
  2. Välj Start > Formatera som tabell.
  3. Välj ett format för tabellen.
  4. I dialogrutan Formatera som tabell anger du cellområdet.
  5. Markera om tabellen har rubriker.
  6. Välj OK.
Med hänsyn till detta, vad är ett pivotdiagram? Pivotdiagram visar dataserier, kategorier, brytpunkter och axlar precis som vanliga diagram. Du kan också ändra diagramtyp och andra alternativ, till exempel rubriker, förklaringens placering, dataetiketter, diagrammets placering och så vidare. Här är ett pivotdiagram baserat på pivottabellexemplet ovan.

Related

När använder man TIFF?

Jpeg används vanligtvis som ett alternativ till Tiff-filformatet. Filerna är komprimerade så att ingen information går förlorad. De lämpar sig väl för efterbehandling i program.

Kan inte sortera i Pivot?

I pivottabellen klickar du på ett fält i kolumnen som innehåller de objekt som du vill sortera. På fliken Data klickar du på Sorteraoch sedan på den sorteringsordning du vill använda. Om du vill visa fler sorteringsalternativ klickar du på Alternativ. Man kan också fråga hur sorterar man kolumner i excel? Markera en cell i den kolumn du vill sortera. Klicka på Sortera i gruppen Sortera och filtrera på fliken Data. I dialogrutan Sortera går du in under Kolumn och väljer den kolumn du vill sortera efter en anpassad lista i rutan Sortera efter eller Sedan efter.

Och en annan fråga, hur sorterar man data i excel?

Sortera genom att ange kriterier

  1. Markera en cell någonstans i det område som du vill sortera.
  2. På fliken Data, i gruppen Sortera och filtrera klickar du på Sortera – popupfönstret Sortera visas.
  3. I listrutan Sortera efter markerar du den första kolumnen du vill sortera efter.
Vad är en tabell i Excel? Om du vill göra det lättare att hantera och analysera en grupp relaterade data kan du omvandla en område med celler till en Excel-tabell (kallades tidigare en Excel-lista). Obs!: Excel-tabeller bör inte förväxlas med de datatabeller som ingår i en svit med kommandon för konsekvensanalys.

Med detta i åtanke, hur gör man en tabell i word?

På fliken Tabeller klickar du på Ny under Tabellalternativ och klickar sedan på Infoga tabell. Under Tabellstorlek anger du antalet rader och kolumner som du vill använda. Under Autopassa anger du hur tabellen ska passa texten som du infogar i den och klickar sedan på OK. Word infogar tabellen i dokumentet.

By Zara Kearney

Similar articles

Hur sorterar man två kolumner i Excel? :: Hur gör man en snygg tabell?
Användbara länkar