Hem > H > Hur Gör Man För Att Lyssna På Podcast?

Hur gör man för att lyssna på podcast?

De enklaste och vanligaste varianterna är via en applikation i din webbläsare eller en installerad på din mobil, platta eller dator. Där kan du lyssna och prenumerera på dina podcasts.

Läs mer

Related

Hur kan man lyssna på en text?

Klockan finns i nedre högra hörnet. Välj inställningar genom att trycka på Alt+Shift+s. Välj Avancerat längst ner. Under Text-to-speech kan du aktivera ChromeVox.

Vilka tips Hörde du på podden?

5 smarta tips om hur du lyckas med din podcast

  • Innan du startar en podd, är det några saker som du behöver tänka igenom för att lyckas.
  • Nischat material.
  • Tänk på innehållet!
  • Tekniken ska vara bra.
  • Känslan hos lyssnaren – tonalitet, ljudläggning och form.
  • Lust!
  • Lycka till med poddandet!
  • Sitter du på en bra podcastidé?
Vad ska man prata om när man har tråkigt? Eller att du alltid ställer samma frågor, och får samma tråkiga svar? Du är inte ensam! När den där pinsamma tystnaden uppstår, försök att tänka ett steg längre – ställ en lite oväntad fråga som gör att du lär dig någonting spännande om personen du pratar med (bonus: du slipper diskutera vädret ännu en gång).

Med detta i åtanke, hur skriver man manus till en podcast?

Lägg undan manus och var dig själv. Lyssna på din gäst och ställ följdfrågor. Skriv gärna upp det du skall säga i början och ha en call to action i slutet. Läs på om gästen, skriv ner några stödord och en lista med hållpunkter. Och en annan fråga, hur mycket tjänar man på acast? Sedan starten 2014, har Acast genererat närmare 100 miljoner dollar i intäkter för sina kreatörer globalt och flera kreatörer kan ägna sig åt sina poddkanaler på heltid idag. Rättegångspodden och Spöktimmen är två exempel som under 2020 omsatte hela 4 miljoner kronor och gjorde 1 miljon kronor i vinst.

Related

Var kan man lyssna på musik gratis?

Det finns 5 sätt att lyssna på gratis musik. En av de mest populära apparna för musikströmning är Spotify. Du kan spela upp musik på internet. Det finns en populär musikströmningstjänst som heter Google Play Music och som finns på flera språk. Det finns en plattform som heter SoundCloud. Den finns på Last.fm. Accuradio.

Folk frågar också hur får man en podd att växa?

Här kommer 16 tips på hur du bättre kan marknadsföra din podd.

  1. Håll introt kort.
  2. Snygg omslagsbild.
  3. Gör teasers inför poddsläppen.
  4. Gör citatbilder och dela i efterhand.
  5. Gör poddar om teman – inte gäster.
  6. Uppmuntra intervjupersonen att dela avsnittet i sina kanaler.
  7. Var aktiv i sociala medier.
Med detta i åtanke, vad kostar det att göra en podd? Kanske behöver du lägga några hundra på intromusik också om du inte vill använda en gratis. Om du vill ta in hjälp för att klippa kan det kosta 1500–4000 kr per avsnitt beroende på vad som ingår, hur podden är uppbyggd och hur långa poddavsnitten är.

Och en annan fråga, hur spelar man in podcast på distans?

Det allra bästa sättet att spela in på distans är med två mikrofoner. Båda personerna som deltar spelar in på var sitt håll och sedan synkar man filerna vid redigeringen. Samtidigt pratar man i telefon eller på Skype! När du spelar in på det här sättet, använd gärna hörlurar som inte läcker så mycket ljud. Hur gör man en podcast på Spotify? Med Spotifys nya tjänst Spotify for podcasters kan du enkelt lägga till din podcast. Du fyller bara i din podcasts rss-flöde, sedan läses det automatiskt in till Spotify och syns i biblioteket, sökbart för alla Spotify-användare. För att lägga till din podcast behöver du ett konto hos Spotify.

Man kan också fråga Är podme gratis?

Den bästa lyssnarupplevelsen. För endast 79kr / månaden får du uppleva exklusiva podcasts helt fria från reklam. Första 14 dagarna är gratis och det är ingen bindningstid!

By Cassell

Similar articles

Var finns det mycket pokémons? :: Är det gratis att lyssna på podcast?
Användbara länkar