Hem > V > Var Hittar Man Sin Puk-Kod?

Var hittar man sin PUK-kod?

Pin- och puk-koden följer också med i det brev du får hem när du beställer en mobil. Du hittar koderna på plastkortet som simkortet sitter fäst på vid leverans. Du kan också få puk-koden direkt i våra butiker.

Läs mer

Related

Hur hittar man mobilmaster?

Många länder har en karta över var mobilmasterna är placerade, även om Sverige 2010 stängde sin karta som fanns tillgänglig på Posten.

Följaktligen, hur många siffror är en puk-kod?

Genom att fråga efter PIN-koden direkt efter att telefonen har slagits på (såvida inte den funktionen har avaktiverats) har användaren tre försök på sig att skriva in PIN-koden på 4-8 siffror. Om man misslyckas låses antingen SIM-kortet, telefonen eller båda delarna mot ytterligare användande. Med hänsyn till detta, vad är min pin-kod? Pinkoden är den kod som skyddar själva simkortet mot att andra personer kan ta sig in i din mobiltelefon och använda ditt abonnemang eller kontantkort. Om du flyttar över simkortet till en annan telefon gäller samma pinkod. Pinkoden hittar du i samma brev som simkortet skickades ut i.

Vad händer om man slår fel PIN-kod 3 gånger Nordea?

Om du anger fel PIN-kod tre gånger i följd i kortläsaren visas texten "KortPIN spärrad" i fönstret. PIN-koden är då spärrad för användning med kortläsaren. Om du har den åttasiffriga PUK-koden till kortet kan du låsa upp PIN-koden med hjälp av den. Hur många försök innan kortet spärras? Vad händer om jag slår fel kortkod? Av säkerhetsskäl spärras ditt kort om fel kortkod slås in tre gånger i följd. Slår du fel kod två gånger i följd och sedan rätt, nollställs antalet felaktiga försök.

Related

Hur hittar man folks telefonnummer?

Du kan använda Eniro.se, Birthday.se och Hitta.se om du har en telefon. Det finns olika sätt att hitta den information du söker. Det finns en gratis katalog för personer med synnedsättning om du inte har en telefon.

Med hänsyn till detta, vad händer om sim-kortet är låst?

simkortetAndroidSIMkort

Med hjälp av PUK-kod

  • Ange felaktig PIN-kod tre gånger.
  • Knappa in din PUK-kod.
  • Ange en ny PIN-kod med fyra siffror.
Följaktligen, vad är min puk kod tre? Du hittar både PIN och PUK-kod på baksidan av plastkortet som ditt SIM-kort satt i när du fick det. Du kan även se din PUK-kod på Mitt3.

Varför låser sig simkortet?

Kan du inte din kod utantill bör du inte gissa för många gånger. Det kan nämligen leda till att ditt simkort låser sig permanent. Pinkoden fungerar som ett skydd för dig och din telefon. Det är nämligen bara personer med exakt rätt kombination av simkort och pinkod som kan låsa upp telefonen. Hur många gånger kan man slå fel PUK kod? För att då låsa upp kortet behöver du använda PUK-koden kopplad till just ditt SIM-kort. Skulle du också slå fel PUK-kod 10 gånger låses kortet helt och du behöver beställa ett nytt. Därför är det i regel ingen bra idé att försöka gissa sig till PUK-koden.

Hur många siffror på SIM-kort?

Det nummer som finns tryckt på ditt SIM-kort är ett 19 siffror långt SIM-kortsnummer som används för att identifiera SIM-kortet men du kan inte nyttja det för att komma in i mobilen.

By Barthel Ptomy

Similar articles

Hur många siffror har SIM-kortet? :: Vad är skillnaden mellan publika och privata IP-adresser?
Användbara länkar