Hem > V > Vad Är En Källförteckning?

Vad är en källförteckning?

Källförteckningen eller referenslistan placeras längst bak i dokumentet men före eventuella bilagor. Här ska det finnas tillräcklig information om alla dina skriftliga källor för att din läsare enkelt ska kunna hitta till de dokument du har använt i ditt arbete.

Läs mer

Related

Hur skriver man källförteckning Harvard?

För de stilar där man hänvisar till ett verk i den löpande texten genom att skriva författare och utgivningsår inom parentes, är Harvard en allmän term. Referenser ska finnas i slutet av dokumentet.

Hur refererar man till en föreläsning Enligt Harvard?

I Harvardsystemet ska de muntliga källorna, så som intervjuer, telefonsamtal, e-post, brev och föreläsningar, inte finnas med i källförteckningen utan anges i en fotnot på de sidor i den löpande texten där de omnämns. När du refererar till muntliga källor bör du ha berörda personers tillstånd. Därefter, hur källhänvisar man till en lärobok? Bok. Här anges författarens efternamn, förnamn, bokens utgivningsår inom parentes, bokens titel satt med kursiv stil samt tryckort och förlag.

Vad får du inte göra i en källhänvisning?

All information du behöver för att göra en källhänvisning finns på sidan där materialet presenteras. ”Upphov: okänd” betyder att det inte finns någon information om vem som har tagit fotot, skrivit texten, komponerat melodin eller målat tavlan som du källhänvisar till. På motsvarande sätt, hur gör man referatmarkörer? Använd gärna en referatmarkör som förstärker författarens inställning: ”undrar”, "tycker", ”frågar sig”, "hävdar med bestämdhet", "föreslår" osv. Var försiktig med värderande referatmarkörer, som t. ex. "påstår" för det är värdeladdat och ger intrycket att skribenten ifråga inte vet utan bara "tycker".

Hur skriver man en källförteckning internet?

Att skriva en källförteckning

  1. Ett förslag på hur du kan skriva en källhänvisning för några vanliga typer av källor kommer här:
  2. Artiklar: författare, titel.
  3. Webbsidor: författare (om det finns), titel, publiceringsdatum eller datum för senaste ändringen av sidan, URL-adress, datum när du hämtade informationen.
Vad är Rikshandboken? Det här är Rikshandboken i barnhälsovård

Rikshandboken i barnhälsovård är ett nationellt metod- och kunskapsstöd för professionen. Rikshandboken skapar förutsättningar för en jämlik och rättvis barnhälsovård av hög kvalitet och används av alla Sveriges regioner.

Hur referera till vårdprogram?

Referera till vårdprogram

När ett vårdprogram används som referens i en vetenskaplig publikation kan referensen skrivas på samma sätt som till en rapport utgiven av en myndighet.
Dessutom, hur refererar man till socialstyrelsen enligt apa? I löpande text anges författaruppgifter och årtal på samma sätt som för tryckta källor, däremot ska inte Internetadressen (URL) anges i den löpande texten utan endast i referenslistan. … (Gunnarsson, 2006). … (Socialstyrelsen, 2007).

Hur hittar man DOI nummer?

En artikels DOI hittar du ofta i början av eller i nära anslutning till artikeln. Ett exempel på hur en DOI ser ut är: 10.1000/182. Just denna leder till DOI Handbook från DOI.org. ORCID-iD är ett unikt nummer för att identifiera forskare och dessa ingår i ORCID som är ett internationellt forskarregister.

By Ribble

Hur gör man en litteraturförteckning? :: Hur skriver man referenslista enligt APA 7?
Användbara länkar