Hem > H > Hur Gör Man En Litteraturförteckning?

Hur gör man en litteraturförteckning?

I litteraturförteckningen ska samtliga författarnamn anges. Om en källa har två författare ska bägge författarnamnen anges i alla hänvisningar i texten. I den löpande texten används ”och” före det sista namnet. Om de ingår i en parentes eller i en litteraturförteckning används tecknet ”&”.

Läs mer

Man kan också fråga hur får man in endnote i word?

Ställ markören i texten där du vill lägga in en referens och tryck på Go to EndNote. Du skickas då till ditt EndNote-bibliotek. Där markerar du den eller de referenser du vill hänvisa till. För att markera flera referenser samtidigt, håll in CTRL-knappen. Med detta i åtanke, hur gör man en snygg referenser? Skapa en litteraturförteckning, källhänvisningar och referenser

  1. Placera markören i slutet av den text som du vill citera.
  2. Gå till Referenser > Format och välj ett källhänvisningsformat.
  3. Välj Infoga källhänvisning.
  4. Välj Lägg till ny källa och fyll i information om källan.

I vilken ordning referenslista?

Allmänt om referenslistan

Referenserna presenteras i alfabetisk ordning och varje referens innehåller normalt: författare, publikationsår, titel och utgivningsinformation eller länk. Första bokstaven i huvudtiteln och första bokstaven i undertiteln skrivs med versal. Det ska inte finnas några kategorirubriker i listan.
Hur skriver man källor i en text? I den löpande texten hänvisar du till ett verk genom att skriva upphovspersonens efternamn och publiceringsår inom parentes. Praxis kring hur hänvisningen placeras i texten varierar, men grundregeln är att varje gång du använder uppgifter från en ny källa ska du skriva en hänvisning i texten.

Dessutom, hur citerar man intervju?

Hit räknas intervjuer, telefonsamtal, e-post, brev och föreläsningar. Enligt Harvardsystemet ska de muntliga källorna inte finnas med i referenslistan utan anges i en fotnot på de sidor i den löpande texten där de omnämns. När du refererar till muntliga källor bör du ha berörda personers tillstånd. Hur skriver man en lag? Man hänvisar till en viss paragraf med paragrafnumret följt av "§", till ett visst kapitel med kapitelnumret följt av "kap.", och till ett visst stycke med "första stycket", "andra stycket" osv. Man skriver ut lagens rubrik i sin helhet inklusive SFS-nummer.

Med tanke på detta, hur ska en källförteckning ordnas?

Källförteckningen eller referenslistan placeras sist i dokumentet men före eventuella bilagor. Referenserna ska sorteras i alfabetisk följd. I referenserna skall det finnas tillräcklig information för att din läsare enkelt skall kunna hitta de dokument du har använt i ditt arbete. Hur man använder EndNote? Endnote

Hämta fulltext direkt

  1. Öppna Endnote och välj Edit - Preferences (PC) eller EndNote X9 - Preferences (Mac).
  2. Välj Find full text.
  3. Klicka OK för att spara. Logga in med ditt GU-konto om Endnote frågar efter inloggning.

På motsvarande sätt, hur funkar endnote?

EndNote är ett program som används för att söka, lagra och hantera litteraturreferenser. Med programmets hjälp skapar man en egen databas av referenser. I EndNote kallas detta att skapa ett bibliotek. Referenser kan hämtas direkt från olika databaser eller skrivas in manuellt i EndNote.

By Rigby Boulch

Vad ska stå i fotnoten? :: Vad är en källförteckning?
Användbara länkar