Hem > V > Vad Ska Stå I Fotnoten?

Vad ska stå i fotnoten?

I fotnoten och referenslistan skriver du först författare och titel på artikeln du hänvisar till och därefter antologins titel och redaktören (förkortas red.) för antologin. I fotnoten skriver du vilka sidor du hänvisar till och i referenslistan anger du på vilka sidor artikeln finns i boken.

Läs mer

Hur skriver man referenser enligt Harvard?

Det finns olika system för att skriva referenser. Den största skillnaden mellan systemen är place- ringen av referenserna. I Harvardsystemet skrivs en kortare form av hänvisning i en parentes i den löpande texten. Den refererar till den fullständiga referensen som placeras i en referenslista längst bak i texten. På motsvarande sätt, hur skriver man referenser jobb? En referens ska vara någon som känner dig väl, helst genom jobbet. Dina referenser ska till exempel kunna beskriva vilken roll du har tagit i grupper, hur du har hanterat utmaningar och andra jobbsituationer. Två eller tre namn brukar vara lagom. Anpassa valet av personer efter jobbet du söker.

Med tanke på detta, när man behöver inte ange referenser?

Du behöver till exempel inte ange någon källa för följande:

  • Allmänt accepterade datum för militära, politiska, litterära och andra historiska händelser:
  • Födelse- och dödsdag för kända personer:
  • Fakta du kan hitta i många olika standardverk:
  • Allmänna observationer, som kan göras av vem som helst:
Med hänsyn till detta, vem kan man använda som referens? Glöm inte bort att en referens nödvändigtvis inte behöver vara chef. Det går också bra att uppge en kollega, kund eller uppdragsgivare du jobbat nära. En fördel med att ha flera referenser är att de kan tillföra olika perspektiv.

Vilket årtal i referenslistan?

I de flesta referenssystem är det vanliga att skriva utgivningsåret (i till exempel Oxford, Harvard och APA), i ditt fall 2002, med andra ord. Och en annan fråga, hur skriver man källa i källa? Källhänvisningen placeras direkt inom parentes efter de meningar där du med egna ord sammanfattat vad någon annan har skrivit, innan punkten (1). Alternativt kan man väva in källhänvisningen i själva texten och uppge årtal och sidnr direkt efter du nämner författaren (2).

Hur kan man skriva källor?

Källhänvisning är en hänvisning till en källa i den löpande texten. I denna variant av Harvardstilen består källhänvisningen av författarens efternamn följt av utgivningsår och sidnummer. Observera att det finns andra varianter där sidnummer inte anges. Hur skriver man i löpande text? Hänvisning i löpande text

Vanligt är att den placeras efter det stycke i vilket man refererar till källan i fråga, men texthänvisningen kan också vävas in i texten. Den består av en parentes som vanligtvis innehåller författarens efternamn och källans utgivningsår.

Hur Källhänvisar man till föreläsningar?

personlig kommunikation anges både i texten och i referenslistan. I din text: (Rosell 2017, Föreläsning, 15 mars). I referenslistan: Rosell, M. (2017) Föreläsning om olika referensstilar, 15 mars.

By Garling Searby

Hur referera enligt apa? :: Hur gör man en litteraturförteckning?
Användbara länkar