Hem > V > Varför Sorterar Inte Excel?

Varför sorterar inte Excel?

Välj Anpassad sortering. Välj Lägg till nivå. För Kolumn väljer du kolumnen du vill Sortera efter i listrutan, och välj Sedan efter för den andra kolumnen du vill sortera. Välj till exempel Sortera efter Avdelning och Sedan efter Status.

Läs mer

Related

Hur gör man en CSV till Excel?

Gå till den plats där du sparade filen, högerklicka på den och välj extrahera allt. Det finns en ny tom arbetsbok. Gå till fliken Data och välj Från text/CSV. Klicka på Importera om du vill importera filen.

Vad gör Dollartecknet i Excel?

Om du vill behålla den ursprungliga cellreferensen när du kopierar den måste du ”låsa” den genom att placera ett dollartecken ($) innan cellen och kolumnreferenserna. Då påverkas exempelvis inte formeln =$A$2+$B$2 när du kopierar den från C2 till D2. Det kallas för en absolut referens. Dessutom, kan man låser flera rader i excel? Vill du låsa flera rader och/eller kolumner? Du kan låsa så många du vill, bara du utgår från den översta raden och den första kolumnen. Om du vill låsa flera rader (från och med rad 1) markerar du den rad som ligger nedanför den sista raden som du vill låsa, och sedan klickar du på Lås fönsterrutor.

Hur låser man ett Google Dokument?



Låsa eller låsa rader eller kolumner

  1. På datorn öppnar du ett kalkylark i Google Kalkylark.
  2. Välj en rad eller kolumn som du vill låsa eller låsa upp.
  3. Klicka på Visa. Lås högst upp.
  4. Välj hur många rader eller kolumner som ska låsas.
Hur Skrivskyddar man ett Excel dokument? För att skrivskydda en arbetsbok i Excel 2010, gör du följande:
  1. Öppna arbetsboken.
  2. Klicka på fliken Arkiv.
  3. Välj Spara som.
  4. I dialogrutan Spara som anger du var filen ska sparas.
  5. Därefter klickar du på Verktyg och väljer Allmänna alternativ. Nu kan du ange ett lösenord som skrivskyddar arbetsboken.

Related

Vad betyder dollartecken i Excel?

Du måste sätta ett dollartecken bredvid cell- och kolumnreferenserna om du vill behålla den ursprungliga referensen. Formeln påverkas inte av att den kopieras från C2 till D2. Det är en absolut referens.

Och en annan fråga, hur tar man bort skrivskyddet i excel?

Ta bort skrivskydd

  1. Klicka på Microsoft Office-knappen. och klicka sedan på Spara eller Spara som om du tidigare har sparat dokumentet.
  2. Klicka på Verktyg.
  3. Klicka på Allmänna alternativ.
  4. Avmarkera kryssrutan Skrivskydd rekommenderas.
  5. Klicka på OK.
  6. Spara dokumentet.
Hur låser man ett Excel dokument för redigering? Aktivera skydd för kalkylblad
  1. Markera det kalkylblad du vill skydda i Excel-filen.
  2. Markera de celler som andra användare ska kunna redigera.
  3. Högerklicka någonstans i kalkylbladet och välj Formatera celler (eller använd CTRL + 1 eller Kommando + 1 på Mac) och gå sedan till fliken Skydd och avmarkera Låst.

Med detta i åtanke, vad är pivot tabell?

Pivot är ett franskt ord betyder något som man både kan dra och svänga, vrida, och rotera. Föremålet sitter ihop men kan samtidigt vändas eller vridas. Här är en pivottabell som visar summan av försäljningen i olika städer. Vad är ett Pivotdiagram? Pivotdiagram visar dataserier, kategorier, brytpunkter och axlar precis som vanliga diagram. Du kan också ändra diagramtyp och andra alternativ, till exempel rubriker, förklaringens placering, dataetiketter, diagrammets placering och så vidare. Här är ett pivotdiagram baserat på pivottabellexemplet ovan.

Och en annan fråga, kan inte sortera i pivot?

I pivottabellen klickar du på ett fält i kolumnen som innehåller de objekt som du vill sortera. På fliken Data klickar du på Sorteraoch sedan på den sorteringsordning du vill använda. Om du vill visa fler sorteringsalternativ klickar du på Alternativ.

By Vanden

Similar articles

Hur kopplar man mus till Mac? :: Hur gör man underkategorier i Excel?
Användbara länkar