Hem > V > Vilka Var Inblandade I Boforsaffären?

Vilka var inblandade i boforsaffären?

Den 22 december 1989 dömdes Bofors-direktörerna Martin Ardbo, Lennart Pålsson och Hans Ekblom till villkorlig dom för varusmuggling av Stockholms tingsrätt. De tre fick betala kostnaderna för sina försvarsadvokater, Ardbo 920 000 kronor, de övriga drygt en halv miljon var.

Läs mer

Related

Vilka lampor ska lysa på routern Telia?

Alla tjänster är igång. Routern är på väg att starta. Strömmen är på men vissa tjänster fungerar inte, t.ex. inte kontakt med station, inte internet, inte bredbandstelefoni. Den röda lampan betyder inte att routern är trasig.

Folk frågar också finns bofors kvar?

BAE Systems Bofors ingår idag i BAE Systems koncern, vars säte ligger i Storbritannien. Mer specifikt ingår BAE Systems bolag i den USA-baserade divisionen BAE Systems Land & Armament. 2020 hade BAE Systems Bofors 393 anställda i Sverige och företagets fabrik ligger i Karlskrona. Följaktligen, vilka vapen tillverkas i karlskoga? Men i Karlskoga tillverkar företaget främst granatgevären Carl Gustaf och AT4 med tillhörande ammunition. Exportsuccén Carl Gustaf har sålts till 40 länder och använts i bland annat Vietnam, Irak och Afghanistan.

Varför sjunker Saab aktien?

Aktieanalys Saabs aktiekursutveckling har varit svag sedan 2018, men aktien handlas nu under analytikerkårens samlade riktkurs. Vi tar fram skälen till att vara optimistisk kring Saab. Försvarskoncernen Saab har under de senaste sex åren gynnats av en försämrad omvärldsbild med ökade geopolitiska spänningar. Har Sverige vapentillverkning? Sverige är den 15:e största vapenleverantören i världen sett till produktion. Men sett till Sveriges befolkningsmängd tillhör Sverige de länder som exporterar mest. Under 2010-talet har Sverige legat mellan andra och tionde plats gällande vapenexport per capita.

Related

Vilka TV kanaler sänder i 4K?

Det finns cirka 80 kanaler runt om i världen som sänder i 4K och VoD-tjänster som Amazon Prime, Vudu och Rakuten erbjuder också ett stort utbud av innehåll som filmer och tv-serier i 4K. Om du har en 4K-spelare kan du köpa och njuta av 4K-skivor.

Hur stor är Sveriges vapenexport?

Trots skärpt vapenkontroll uppgick svensk export av krigsmateriel till drygt 16,3 miljarder kronor under 2020. Det innebär att svensk vapenexport har mer än femdubblats sedan början av 2000-talet. Den största köparen är Förenade Arabemiraten, ett av de länder som ingår i den saudiledda militära koalitionen i Jemen. Vilket land gör bäst vapen? Kina har nu klivit om Ryssland som världens näst största vapenproducent, efter USA, enligt en rapport från fredsforskningsinstitutet Sipri. ”De behöver inte längre förlita sig på andra länder för sina vapen”, säger en av rapportförfattarna, Nan Tian, till AFP.

Vilket land exporterar mest vapen per capita?

Sverige exporterar mest vapen per person. Hur många jobbar inom vapenindustrin i Sverige? År 2019 uppskattade vapenindustrins branschorganisation Säkerhet-och försvarsföretagen (SOFF) att deras medlemsföretag hade cirka 30 000 anställda. Ibland figurerar dock siffror så höga som 100 000 personer i debatten.

Folk frågar också hur mycket omsätter vapenindustrin?

Den svenska vapenindustrin omsatte cirka 42 miljarder år 2019, enligt vapenföretagens lobbyorganisation SOFF. De största företagen är Saab AB som i sin helhet är Sveriges ojämförligt största producent och exportör av krigsmateriel.

By Poppo Mcgrone

Similar articles

Vilka routrar fungerar med Bahnhof? :: Vad gör BAE Systems?
Användbara länkar