Hem > V > Vad Är Chattspråk?

Vad är Chattspråk?

Chattspråket är ett skrivet språk som används vid chatt eller sms. Det består bland annat av förkortade ord och går därför fortare att skriva.

Läs mer

Man kan också fråga vad betyder ff i sms?

"FF" är en förkortning av "Föräldrafri", dvs man är ensam hemma och kan ha fest eller bete sig på annat icke tillrådligt sätt. Vincent: Har du FF? Lina: Ja. Dessutom, varför blir det grönt sms? De blå meddelandena skickas via iMessage medan de gröna skickas som vanliga SMS. Ett SMS skickas istället via din operatörs vanliga tjänst för meddelanden.

Vad är förkortningen för FT?

FT har flera betydelser: Förkortning för Fischer-Tropsch-processen. Förkortning för mekanisk från- och tilluftsfläkt, ventilationssystem. Förkortning för Financial Times, daglig brittisk affä [..] Hur mår du förkortning? Hmd är en förkortning av "hur mår du?" det använder man ofta när man chattar etc.

Hur förkortar man I love you?

Internationella teckenILY - I Love You (int.) Följaktligen, hur mycket är 1 k? Enhetsprefixet för tusen är kilo och förkortas k.

Vad menas med GF?

gf – toppdomän för Franska Guyana. GF-kyrkan – ett av arbetsnamnen vid bildandet av Equmeniakyrkan. GF – IATA-kod för ett flygbolag, se Gulf Air. GF – förkortning för Gymnastikförening (exempelvis GF Fram, GF Kroppskultur och GF Örnen, samt Västerås GF och Århus GF) Vad betyder punkter i ett sms? Svar: Svenska skrivregler rekommenderar följande: tre punkter i rad används för att markera att ett ord eller en mening inte avslutats. – Den där idi...

Folk frågar också hur många punkter efter en mening?

Aldrig två punkter, men tre kan gå

I svenskan använder vi inte två punkter efter varandra. Avslutar du en mening med en förkortning så räcker det med den punkten: ”Uppgiften tas över av en annan avd.” Fast det är bättre att skriva ut hela ordet, förstås. Men tre punkter fungerar.

By Gale

Varför försvinner vissa sms? :: Hur man använder etc?
Användbara länkar