Hem > V > Vad Kostar Det Att Starta En Podcast?

Vad kostar det att starta en podcast?

Spela in podden

Sedan är det bara att spela in! Idag kan man köpa en bra och prisvärd podd-utrustning runt tusenlappen. Har man inte möjlighet att införskaffa sig en mikrofon kan man spela in ljudet via röstmemo på telefonen som man sedan importerar till datorn, berättar Johan Billgren.

Läs mer

Related

Hur mycket kostar 3D Printing?

En 3D-skrivare för entusiaster kostar mellan 15 000 och 35 000 kr, en 3D-skrivare för professionella skapare kostar mellan 35 000 och 60 000 kr och en 3D-skrivare för industriellt bruk kostar mellan 200 000 och 1 000 kr.

Därmed, hur börja podda?

Steg-för-steg: Så här gör du!

  1. Förbered avsnittet. ”Ha en idé om vilket ämne du ska prata om, och skapa en röd tråd utifrån det! Skriv helst inte ett manus som du läser rakt upp och ner – det blir alldeles för stolpigt.”
  2. Spela in. ”Börja med enkel teknisk utrustning!
  3. Distribuera.
Hur kan man tjäna pengar på en podcast? Det är svårt att tjäna pengar på poddar.

En orsak är att sponsorerna inte får veta vem som lyssnar, bara antalet nedladdningar och de som eventuellt hör av sig. Det går inte att skaffa data om lyssnarna som Google och Facebook gör. Men blir podden stor så går det att tjäna pengar.

Vad ska man prata om i en podcast?

Har du stora kunskaper inom ditt yrke eller något annat specifikt ska du kanske podda om det. Ett intresse eller en hobby kan också vara ett tema för en podd. Du bör välja något som du kan tänka dig att göra ett avsnitt om varje vecka. Alternativt ett där du utan svårighet kan hitta gäster att intervjua. Hur redigerar man en podd? Audacity är det vanligast förekommande redigeringsprogrammet. Programmet finns för såval Windows, Mac som Linux. Det kan hantera många ljudspår och ljudformat som resulterar i en färdig MP3-fil för radioprogammet. Ett annat gratisprogram är Ocenaudio som finns för såväl Windows, Apple som Linux.

Related

Vad kostar en 8K tv?

Den nya Q700T är den billigaste 8K-TV:n hittills, och priserna verkar riktigt hyggliga. Det finns en antydan om cirka 35 000 för 65-tummaren. Storebror Q800T finns inte i en mindre skärmstorlek.

Därefter, hur finansieras poddar?

Oftast får de som gör podcast pengar från sponsorer, reklam i eller tillsammans med sändningen, genom content marketing/innehållsmarknadsföring och för många poddare är det bara ett sätt att marknadsföra sig, sin produkt eller företag på. Med hänsyn till detta, hur är en podd uppbyggd? Stilen på podden sätts inte bara av programledarna genom hur de pratar, interagerar med gäster, eller vilket innehåll ni har med. Det sätts också genom hur markandsföringsmaterialet ser ut och vad ni väljer att uppmärksamma överhuvudtaget. Ni kommer troligt vis vilja uppa er podd med lite jinglar!

Hur mycket tjänar man på Acast?

Sedan starten 2014, har Acast genererat närmare 100 miljoner dollar i intäkter för sina kreatörer globalt och flera kreatörer kan ägna sig åt sina poddkanaler på heltid idag. Rättegångspodden och Spöktimmen är två exempel som under 2020 omsatte hela 4 miljoner kronor och gjorde 1 miljon kronor i vinst. Följaktligen, hur får man en podd att växa? Här kommer 16 tips på hur du bättre kan marknadsföra din podd.

  1. Håll introt kort.
  2. Snygg omslagsbild.
  3. Gör teasers inför poddsläppen.
  4. Gör citatbilder och dela i efterhand.
  5. Gör poddar om teman – inte gäster.
  6. Uppmuntra intervjupersonen att dela avsnittet i sina kanaler.
  7. Var aktiv i sociala medier.

Vilka tips Hörde du på podden?

5 smarta tips om hur du lyckas med din podcast

  • Innan du startar en podd, är det några saker som du behöver tänka igenom för att lyckas.
  • Nischat material.
  • Tänk på innehållet!
  • Tekniken ska vara bra.
  • Känslan hos lyssnaren – tonalitet, ljudläggning och form.
  • Lust!
  • Lycka till med poddandet!
  • Sitter du på en bra podcastidé?

By Angele

Similar articles

Vad ska man prata om när man har tråkigt? :: Vad behöver man för att spela in musik hemma?
Användbara länkar