Hem > V > Vad Behövs För Att Lana?

Vad behövs för att Lana?

LAN är en förkortning för ”local area network”, och betyder helt enkelt att två eller flera spelare möts för att spela tillsammans på ett lokalt nätverk. För att arrangera ett LAN behöver man med andra ord varken Elmia i Jönköping, eller flera hundra spelare för att det ska bli lyckat.

Läs mer

Därmed, vad används en switch till och vilken nivå arbetar den på?

Ordet switch är engelska och betyder omkopplare. Switchen arbetar på lager 2 i OSI-modellen, det vill säga att den hanterar och använder MAC-adresser (Media Access Control) för att ta beslut om på vilken port den mottagna ramen (dataramen) skall skickas ut. Man kan också fråga hur fungerar en splitter? Vad är en split / splitter? En split är en ”intelligent” förgrenare. Alltså en liten låda med en ingång och två eller flera utgångar. En ”äkta” split innehåller alltid en signalförstärkare som gör att man minst bibehåller signalen i samma skick på utgångarna, som den var på ingången.

Är internet och WiFi samma sak?

För vissa har begreppet WiFi kommit att bli synonymt med bredband – detta då många av oss nästan uteslutande surfar trådlöst. WiFi är dock inte detsamma som varesig bredband eller internet, utan en trådlös nätverksstandard som gör det möjligt att ansluta till bredbandet från en enhet som stöder WiFi. Vad kan man använda internet till? Genom internet kan man utbyta en stor mängd information mellan olika enheter. Typiska tjänster som är skapta för detta är fildelning, IP-telefoni, e-post, streaming-tjänster, sociala medier och så vidare.

Related

När behövs 5G?

5G kommer att användas för många låghastighetsförbindelser där uppkopplade saker samexisterar, och det är inte bara hastigheten som är viktig. Vi kommer att få se fjärrstyrning via mobilnäten, fordon och fjärrstyrda robotar med höga hastigheter, hög säkerhet och låg latenstid.

Vad består internet av?

Internet är ett gigantiskt nätverk med datorer som sträcker sig över hela världen. Nätverkets infrastruktur består av ett stort antal kablar, datorer, servrar, routrar satelliter samt Wifi-torn, som bland annat drivs av företag, universitet samt regeringar. Med detta i åtanke, kan man ha flera switchar? För att koppla två switchar efter varandra, så kan man antingen använda en speciell kabel där mottagande och sändande ledare är korsade, eller en switch med funktionen Auto-MDI-X som automatiskt känner av detta.

Vad är skillnaden på en switch och en router?

Vad skiljer en switch och en router? Det mest grundläggande är att switchar ger möjlighet för enheter i nätverk att kommunicera, routrar ansluter nätverk till varandra. När datorer på ett nätverk vill ansluta till ett annat behövs en router. Kan man koppla en router till en annan? För att lyckas med detta bör du placera routern i samma rum som du har ditt nätverksuttag eller modem. Koppla in strömkabeln i ett uttag och i din router. Gör sedan detsamma med nätverkskabeln, vilken kopplas in i nätverksuttaget eller modemet samt i routern. Du bör nu se att ikonerna på routern börjar lysa och blinka.

Hur dra nätverkskabel snyggt?

Att dra kabel i befintlig vägg är ett mer komplicerat val, men slutresultatet blir snyggare. När man ska dra nätverkskabel i väggen och du inte har några rör att dra din nätverkskabel genom, så kan man göra på följande sätt: Kabeln fräses in i väggen och sen installeras ett rör att dra nätverkskabeln i väggen för.

By Marybella Berkley

Similar articles

Hur ser symbolen för dollar ut? :: Hur många switchar kan man ha i ett nätverk?
Användbara länkar