Hem > V > Vad Är Mobilförsäkring?

Vad är Mobilförsäkring?

En mobilförsäkring är en produktförsäkring som du kan teckna i samband med att du genomför köpet av din nya mobiltelefon. Oftast betalar du en månadsavgift eller en årsavgift för försäkringen och i gengäld får du ett skydd som bland annat omfattar: Skärmskada. Stöld.

Läs mer

Därmed, kan man få ersättning för tappad mobil?

Har du blivit bestulen eller tappat bort till exempel din mobiltelefon är det viktigt att du först gör en polisanmälan innan du anmäler skadan till oss. Om skadan gäller en borttappad mobiltelefon kan du få ersättning från allriskförsäkringen. Har din mobiltelefon blivit stulen har du ett grundskydd i hemförsäkringen. Hur mycket får man ut på försäkringen mobil? Det är väl då också rättvist att man inte får ut hela beloppet på försäkringen. Vanligen får man inte ut mer än runt 50 % av mobiltelefonens nypris när den är äldre än två år och sen kan det gå ner till 30 % och slutligen 20 % för äldre telefoner.

Måste man förnya trygghetsavtal?

Trygghetsavtalet gäller i ett år från inköpsdatumet. För vissa produkter kan avtalet även tecknas via månadsbetalning. För de allra flesta av våra produkter kan Trygghetsavtalet förlängas med ett år i taget. Du har ingen självrisk i Trygghetsavtalet oavsett om din produkt byts ut till en likvärdig eller repareras. När gäller Drulleförsäkring? Allriskförsäkring kallas ibland oturs- eller drulleförsäkring och gäller när du råkar ut för något som den vanliga boendeförsäkringen inte täcker. Det kan vara sånt som händer när du är stressad eller har en dålig dag. Du kanske tappar mobilen från balkongen eller glömmer plånboken på bussen.

Följaktligen, vad täcker telia mobilförsäkring?

Vår försäkring täcker förutom skador, stöld och förlust även otillåten användning. Du får även ersättning utan avdrag om mobiltelefonen är några år gammal - ett skydd som inte ges av garantin eller din företagsförsäkring. Därefter, Är det bra att ha drulleförsäkring? Vem passar en drulleförsäkring bäst för? Om det är värt att teckna en allriskförsäkring är ytterst individuellt. En allrisk kan kosta omkring 500 kronor extra på årspremien som du betalar för hemförsäkringen, och många anser det bättre att ha en egen buffert för småskador.

Vad ska man göra när mobilen blir stulen?

Kontakta ditt försäkringsbolag och anmäl brottet/förlusten. Spärra telefonen hos din mobiloperatör. Polisen spärrar inte mobiltelefoner eller SIM-kort. Du behöver då uppge telefonnummer, IMEI-nummer och numret på polisanmälan. Vad täcker hemförsäkring telefon? Hemförsäkring. Skador på telefonen som sker i ditt hem täcks av hemförsäkringen – förutsatt att du har en. Det gäller bara för skador som du själv inte orsakade, till exempel vattenläckor eller bränder. Blir mobilen stulen går inte det under hemförsäkringen om du inte har ett allrisktillägg.

Med tanke på detta, Är min mobil försäkrad?

Hemförsäkring med allriskskydd räcker oftast

När du köper en ny mobiltelefon lyfter många försäljare fram värdet av en extra försäkring. I de flesta fall räcker det dock med en hemförsäkring med allriskskydd, även kallat drulleförsäkring.

By Alexandra Terherst

Vad gör man om mobilen går sönder? :: Vad är Sömncykeln?
Användbara länkar