Hem > H > Hur Kan Man Ta Screenshot På Datorn?

Hur kan man ta screenshot på datorn?

Tryck på Ctrl + PrtScn. Hela skärmen blir grå, inklusive menyn som är öppen. Välj Lägeeller i tidigare versioner Windows väljer du pilen bredvid knappen Nytt. Välj den typ av klipp du vill ta och välj sedan det område i skärmbilden som du vill ta en bild av.

Läs mer

Related

När jag startar datorn blir skärmen svart?

Se till att den är inkopplad och påslagen. Om det inte fungerar, prova ett annat uttag för att se till att vägguttaget inte är trasigt. Kontrollera kabeln mellan bildskärmen och datorn för att se till att den är inkopplad som den ska.

Hur tar jag en skärmdump i Windows 10?

Spelklipp och skärmbilder fortsätter automatiskt att sparas i mappen, oavsett var du placerar den. Om du vill hitta dina spelklipp och skärmbilder väljer du Starta > Inställningar > Spel > Inspelningaroch väljer sedan Öppna mapp. Dessutom, var finns skärmklippverktyget i windows 10? Skärmklippverktyget – snabba urklipp från bildskärmen

Det finns inbyggt i Windows 10. Du kanske vill klippa ut en bild i webbläsaren, en del Excelkalkylen eller en halv sidan från en Worddokument och sedan klistra in som bild i något annat program.

Därmed, hur gör man en skärmdump på windows?

Såhär tar du en skärmbild - PC

  1. Tryck: Print screen. Då tar Windows en bild av skärmen.
  2. Tryck: Windows-tangenten + Print Screen.
  3. Tryck: Windows-tangenten + Skift + S.
Och en annan fråga, var hittar jag urklipp på datorn? Om du vill öppna din urklippshistorik trycker du på Windows-tangenten + V. I historiken i Urklipp kan du klistra in och fästa vanliga objekt genom att välja ett enskilt objekt på menyn Urklipp.

Related

Vad ska man göra när datorn inte startar?

I den här artikeln visar vi hur du får en dator som inte startar när du trycker på strömbrytaren att fungera. Strömmen bör kontrolleras. Skärmen behöver kontrolleras. Du kan försöka med en återställningsdiskett. Gå in i felsäkert läge. Koppla in alla externa diskar. Hårdvara som är trasig eller inkompatibel. Det finns en trasig startdiskett.

Hur tar man en screenshot på datorn HP?

Windowsklassikern är tangenten Print Screen (ibland PrtScr). Tryck på den, öppna valfritt ritprogram (Paint går bra) och klistra in med Ctrl+V. Om du har flera skärmar, är en variant är att använda tangentkombinationen Alt + PrtScr för att bara ta en bild av det aktuella fönstret. Med tanke på detta, var finns mina skärmdumpar? Titta på dina skärmbilder

När bilden är tagen hamnar den i en mapp som heter Skärmdumpar och i de allra flesta fallen visas en foto-ikon högst upp på skärmen precis efter att du har tagit skärmbilden.

Därefter, hur gör man ett skärmklipp?

Ta en skärmbild av hela skärmen genom att trycka på Print Screen (det kan även stå PrtScn eller PrtScrn på den) på tangentbordet. Du hittar tangenten högst upp, till höger om alla F-tangenter (F1, F2 osv.) och ofta i rad med piltangenterna. Hur gör jag urklipp? I samtliga fall hamnar bilden i urklipp och måste klistras in med CTRL + V i ett program, till exempel Paint för att kunna sparas som en fil. Prt Scr: För att ta en bild av hela skärmen i Windows 10 trycker du på tangenten Prt Scr (Print Screen) som sitter uppe till höger på tangentbordet.

Varför kan jag inte göra Print Screen?

Vi skulle rekommendera att använda den för att den är byggd för att ta skärmbilder. Prova att hålla ned Windowsknappen och klicka på Print Screen knappen, då borde en skärmbild sparas i mappen Bilder i Mina dokument. Hör gärna av dig och berätta hur det gick!

By Allister

Similar articles

Hur tar jag en skärmdump med Samsung? :: Hur tar man en skärmdump på Samsung?
Användbara länkar