Hem > V > Vad Är Protokoll I Datakommunikation?

Vad är protokoll i datakommunikation?

Ett protokoll består av ett antal regler för kommunikation i ett nätverk. När flera datorer är nätverksanslutna så kallas de regler och procedurer som används för kommunikation helt enkelt för protokoll. Hela den tekniska operationen för hur datatransport fungerar kan brytas ned i små systematiska steg.

Läs mer

Related

Hur många lager finns det i ISO OSI-modellen för datakommunikation?

OSI-modellen är en konceptuell modell för datorkommunikation i sju lager.

Vad innehåller Nätverkslagret?

Nätverksskiktet tillhandahåller medlen att sända datasekvenser av varierande storlek från en källvärd till en destinationsvärd via ett eller flera nätverk, allt medan den servicekvalitet som transportskiktet kräver uppehålls. Vilka portar finns? Dessutom är det viktigt att du vet vilka portar du behöver när du köper en ny dator.

  • elanslutning (A)
  • bildskärmsport (B)
  • anslutning per kabel till lokalt datornät (C)
  • USB-portar (Universal Serial Bus) (D)
  • ljudport (E)
  • port för trådlöst datornät (ingen bild)

Och en annan fråga, vad används portnummer till på transportlagret?

Transportlagret möjliggör att informationen levereras till rätt programprocess i mottagardatorn. Transportlagrets paket har ett pakethuvud som innehåller ett portnummer, med vars hjälp programprocesser identifieras. Och en annan fråga, vad är en port i routern? På en router kan du finna omkring 60 000 olika portar och de är alla dedikerade till olika funktioner. Ungefär 1000 av dessa portar används för huvudfunktionerna, men resterande kan du tilldela till vilken enhet eller program du än önskar.

Related

Vilket protokoll används för logisk adressering?

Internet och lokala nätverk använder huvudprotokollet för kommunikation. Alla värdar har en logisk adress. IPv6 blir all användbar när det gäller verifieringar.

Vad betyder förkortningen DNS och vad används tjänsten till?

DNS är en förkortning för “Domännamnssystemet” (Domain Name System på engelska) – ett system som finns till för att förenkla adressering mellan datorer på IP-nätverk genom att konvertera alfabetiska namn till numeriska IP-adresser. Vad heter de delar som TCP delar upp datan i? När TCP skickar data så delas det upp i lämpliga stycken (så kallade segment), och varje segment skickas i ett eget IP-paket. När IP-paketet kommer fram till mottagaren skickar denna ett ACK-segment tillbaka till sändaren för att bekräfta att data kommit fram.

Följaktligen, vad har dns för funktion?

Likt en telefonkatalog som översätter namn till telefonnummer så är databasen DNS en katalogtjänst som (bland annat) översätter IP-adresser – långa sifferkombinationer som datorer använder för att kommunicera med varandra – till domännamn, som är enklare för oss människor att hitta och komma ihåg. Dessutom, Är mac-adressen unik för varje enhet? En MAC-adress är den unika identifierare som av tillverkaren tilldelats till en nätverkshårdvara (exempelvis ett trådlöst kort eller ett ethernet-kort). MAC står för Media Access Control och varje identifierare är avsedd att vara unik för en specifik enhet.

Folk frågar också kan en dator ha mer än en mac adress?

Enheter kan ha mer än en MAC-adress eftersom de får en för varje ställe som de kan ansluta till Internet. Om din bärbara dator har en Ethernet-port och Wi-Fi Till exempel skulle det ha olika MAC-adresser för Wi-Fi-anslutningen och Ethernet-anslutningen. Bluetooth använder också sin egen MAC-adress.

By Slemmer

Similar articles

Hur ändrar man betalningssätt på Tradera? :: Vad används kommandot tracert till?
Användbara länkar