Hem > V > Vad Betyder Förkortning?

Vad betyder förkortning?

Förkortning är ett sätt att skriva ord eller hela uttryck med färre tecken. Vanligt är att ta med en eller två begynnelsebokstäver i orden. En förkortning som bildar och utgör ett nytt ord kallas akronym.

Läs mer

Related

Vad betyder se 46?

Sveriges landskod är 46, eller +46. Det beror på om telefonnumret är sparat i din telefonbok eller inte.

Vad betyder dvs på svenska?

i.e., that is, that is to say; Abbreviation of det vill säga. Med detta i åtanke, vad menas med etc? Etc. är en förkortning för et cetera. Det är latin och betyder betyder 'och det övriga', 'och så vidare'.

Hur skrivs bl a?

med punkter eller bl a med mellanslag? Svar: Båda skrivsätten är korrekta, men vi rekommenderar bl. a. Vad är exv? Den etablerade förkortningen för exempelvis är exv., men den är relativt ovanlig. Ofta kan man använda t. ex. (till exempel) i stället.

Related

Vad betyder dollartecken i Excel?

Du måste sätta ett dollartecken bredvid cell- och kolumnreferenserna om du vill behålla den ursprungliga referensen. Formeln påverkas inte av att den kopieras från C2 till D2. Det är en absolut referens.

Vad är förkortning i matte?

Förkortning innebär att vi dividerar både täljaren och nämnaren med ett visst heltal, vilket gör att bråktalet skrivs i en enklare form. Dock måste vi komma ihåg att vi bara får dividera med sådana heltal som både täljaren som nämnaren är jämnt delbara med. Hur förkortas förkortning? När det är ett enda ord som ska förkortas skrivs punkten ofta ut efter förkortningen, till exempel kl. (klockan). Är det två eller fler avbrutna ord i en förkortning sätts punkten mellan varje bokstav, till exempel t.o.m. Det finns dock undantag. I förkortningarna dvs.

Hur skriver man förkortning till exempel?

Till exempel kan förkortas på två sätt:

  1. t. ex.
  2. t ex.
Hur använder man dvs? Ett annat sätt att förstå bättre hur ett ord kan användas är att granska vilka synonymer det har, samt hur dessa synonymer kan användas. Exempelvis har ordet dvs följande synonymer: det vill säga, alltså och ie.

Hur förkortar man det vill säga?

I vissa fall skrivs punkten ut efter förkortningen. Detta är regeln då ett enda ord förkortas, men det gäller även i andra fall såsom dvs. (det vill säga) och osv. (och så vidare).

By Tiena Dowtin

Similar articles

Vad betyder det vill säga? :: Vad bör EBITDA ligga på?
Användbara länkar