Hem > V > Varför En Subwoofer?

Varför en subwoofer?

Har du någonsin tänkt på vad det är som gör att vissa ljud känns i hela kroppen? Som till exempel på konserter, eller när något exploderar i en film? Svaret på det är alltså att det är subwoofern som arbetar. En subwoofer är en högtalare som är byggd för att reproducera lågfrekvent ljud, som vanligtvis kallas för bas.

Läs mer

Related

Varför kan jag inte öppna docx?

Du har inte behörighet att visa filen kan vara orsaken till att du inte kan öppna den. Du har inte tillgång till kontot. Du har inte rätt app på telefonen.

Hur fungerar en bashögtalare?

När membranet rör sig framåt så bildas en kompression av luften och när det rör sig bakåt skapas en förtunning. Dessa kompressioner och förtunningar skapar ljudvågorna. När ljudvågor i luften når örat så vibrerar trumhinnan. Vibrationerna sprids till innerörat där de omvandlas till elektriska signaler. Därefter, vart ska man placera sin subwoofer? Mitten av främre och bakre väggen

Många tester har kommit fram till att den bästa placeringen av två basar är att placera dem mitt mot varandra längs med framväggen och bakväggen. De kan då kompensera för varandras svagheter och täcka upp fler frekvenser. Det ger en jämn återgivning.

Följaktligen, hur ställer man in subwoofer?

Låt High Pass på subwoofern stå på Off. Börja sedan med att justera volymen/nivån så att subwoofern och fronthögtalarna spelar lika hög volym. Justera därefter fasen (Phase) så ni få så mycket bastryck som möjligt, då är man hyfsat rätt i fas och subben spelar mer tillsammans med frontarna. Med detta i åtanke, kan subwoofer ligga? Tack för svaret! Den ska inte stå på golvet utan eventuellt i en hylla (nära golvet) som är öppen baktill med god ventilation.

Related

Varför heter det Cigarettuttag?

Nya bilar har en plastkontakt i uttagen med en liten cigarettsymbol för att visa att det finns en cigarettändare under kontakten.

Med detta i åtanke, måste man ha delningsfilter till diskanter?

För att få diskanter och midbasar att fungera korrekt utan ett passivt delningsfilter, behöver du använda dig av aktiv delning på slutsteget. Detta innebär att det är viktigt att koppla in, samt ställa in slutsteget på rätt sätt. Till att börja med så måste diskanter och midbasar kopplas in på separata kanaler. Med detta i åtanke, vad menas med 2 vägs högtalare? 2 vägs= 2 högtalarelement i systemet oftast en bas/mellanregister högtalare och en diskant och 3 vägs = 3 högtalarelement oftast en bashögtalare en mellaregisterhögtalare samt en diskanthögtalare.

Med hänsyn till detta, vad är elektromagnetens funktion i högtalaren?

Elektromagnetiska vibrationer skapar ljudvågor

Genom att sedan skicka elektriska signaler/pulser genom spolen, kan man inducera ett magnetfält som kommer att löpa runt spolen.
Man kan också fråga vilken hz på subwoofer? I förstärkaren ska delningsfrekvensen för subben ställas på 120 Hz, även om en eventuell autokalibrering ställer en på tex 80 Hz. Subkanalen kan nämligen innehålla information upp till 120 Hz, ställer du delningen lägre än 120 Hz kommer du att ta bort delar av den informationen.

Därefter, var ska man placera en soundbar?

Soundbaren placeras i mitten, framför teven", säger Eriksson. Med det här systemet bestämmer du själv när du vill ha surroundljud och när du vill att ljudet bara ska komma framifrån.

By Khoury Rosete

Similar articles

Var ska man placera soundbar? :: När används 2 polig strömbrytare?
Användbara länkar