Hem > V > Var Ska Man Placera Soundbar?

Var ska man placera soundbar?

- En soundbar är kortfattat en separat högtalare som du har under eller i närheten av TV:n. Den kan hängas på väggen eller placeras på en stereobänk. Vill du ha bättre ljud till din TV, är en soundbar det enklaste valet, säger experten.

Läs mer

Related

Hur ska man placera dubbla skärmar?

Om du vill läsa på skärmen ska du inte behöva röra huvudet eller överkroppen. Om du använder två skärmar ska du se till att huvudskärmen står framför dig och att den andra skärmen står precis bredvid för att undvika nackrörelser.

Vad är Crossover subwoofer?

Med "Crossover Freq" justerar du in vilket område (Hz) som subben ska arbeta i. Ställ subben på max och använd recievern att ändra frekvensen med. Om du ställer den på 80Hz i recievern skickar den alla signaler under det till subben. Vad menas med crossover frequency? Du kan ställa in basdelningsfrekvensen för högtalare för vilka högtalarstorleken är inställd på [Small] på menyn [Speaker Settings]. En uppmätt delningsfrekvens för högtalare ställs in för varje högtalare när Auto Calibration har genomförts.

Hur stor subwoofer?

Bra subwoofers är ofta stora och tar plats. Dessutom måste du flytta den till den bästa platsen vilket säkerligen inte kommer stämma överens med hur du tycker hur snyggt det kommer se ut i rummet. Skit i estestiken och köp en subwoofer som du gillar och njut av ljudet. Det blir bättre så. Med hänsyn till detta, vart ska man ställa baslådan? Placera baslådan i lyssningspositionen, dvs i fåtöljen eller soffan om det är där ni sitter. Sätt en låt med bra basspår på repeat. Lyssna därefter med örat ungefär i positionen där subwoofern kommer stå på golvet på flera olika platser tills du hör en plats det låter bra.

Related

Hur ska man placera 5.1 högtalare?

Det rekommenderas att de bakre högtalarna placeras bredvid och riktas mot lyssnaren, ungefär en halv meter över öronhöjd.

Därefter, vilket delningsfilter?

Så om basen klarar upp till 17.000 hz bör du dela före 8.500. Men, om du samtidigt tittar på vad diskanterna klarar nedåt så ser du att du kan lägga en delning på 4000hz med den ena. Hur man kopplar Middar? Börja med att ange hur många midbasar/mellanregister som ska kopplas i rullisten nedanför. I steg två får du välja impedansen på de högtalare du tänkt koppla. Kolla noggrant på högtalarens specifikationer (leta efter Ohm alt. Ω) för att vara säker på att du väljer rätt impedans!

Kan man parallellkoppla diskanter?

Diskant kräver nästan ingen effekt, så du kan parallelkoppla de tillsammans med middar till ett 4-kanals slutsteg. Följaktligen, vad är diskantljud? Basljud har låg frekvens och diskantljud har hög frekvens. Frekvensen mäts i Hertz (Hz): 1 Hz = 1 svängning per sekund. De lågfrekventa basljuden har långa, mjuka ljudvågor med några svängningar per sekund, medan ett diskantljud har många svängningar per sekund.

Hur fungerar högtalaren i mobilen?

Den översta högtalaren är den som hör till luren. Den används främst vid telefonsamtal. När du håller telefonen mot örat är den övre högtalaren på. Därför kan du höra den som ringer fast den nedre högtalaren är avstängd.

By Haldis Roblee

Similar articles

Vilka är de vanligaste sökmotorerna? :: Varför en subwoofer?
Användbara länkar