Hem > V > Vad Är Etc Förkortning Av?

Vad är ETC förkortning av?

Svar: Etc. är en förkortning för et cetera. Det är latin och betyder betyder 'och det övriga', 'och så vidare'.

Läs mer

Related

Hur förkortas förkortning?

När ett enskilt ord förkortas skrivs pricken ut efter förkortningen. Punkten sätts mellan varje bokstav om det finns två eller flera avbrutna ord i en förkortning. Det finns undantag. Förkortningarna är följande:

Var står ETC politiskt?

Tidningen är partipolitisk obunden med en röd-grön politisk profil. Ledarskribenter i tidningen är bland annat Göran Greider, Kajsa Ekis Ekman, och Laila Vianden. När använder man ETC? et cetera och så vidare, med mera, etc., m.m.

Därefter, kan man använda etc i svenska?

Språkrådet rekommenderar i boken Svenska skrivregler att man bör använda dem sparsamt men tycker att man alltid kan använda ett fåtal mycket vanliga förkortningar som bl. a. (bland annat) eller etc. (et cetera). Vem står bakom tidningen etc? ETC ges ut av ETC Förlag AB som ägs av Johan Ehrenberg, som också är ansvarig utgivare för ETC.

Related

Vad betyder förkortning?

Förkortning är ett sätt att skriva. Orden innehåller vanligtvis en eller två begynnelsebokstäver. akronym är en förkortning som bildar ett nytt ord.

Vad är NB förkortning för?

Svar: NB står vanligtvis för nota bene, som är latin och betyder 'märk väl'. Dessutom, vilka tidningar ägs av bonniers? Bonnierkoncernen har idag verksamhet i 16 länder med tonvikt på norra Europa, och innefattar i dagsläget cirka 175 företag. Bland dessa märks Dagens Nyheter, Expressen, GT, Kvällsposten, Sydsvenskan, Helsingborgs Dagblad, Dagens Industri, Bonnier Tidskrifter, Svensk Filmindustri och Mittmediakoncernen.

Vad hette Sveriges första politiska tidning?

Den första svenska tidningen hette Ordinari Post Tijdender och utkom 1645 (under 1700-talet bytte den namn till Post och Inrikes Tidningar). Tidningen grundades av rikskanslern Axel Oxenstierna och användes för att föra ut statliga propagandabudskap i stormaktstidens Sverige. Folk frågar också när använder man förkortningar? När bör man använda förkortningar?

  1. När utrymmet inte finns. Om du har ont om utrymme, till exempel i flöden, tabeller, fotnoter eller knapptexter, kan förkortningar rädda dagen.
  2. När samma ord upprepas i en lång text.
  3. Undvik förkortningar i löptexter.
  4. Undvik utländska förkortningar.

Hur förkorta till och med?

Ofta förkortas till och med felaktigt tom. eller t.om. Hälsningar Ordkollen.

By Vanna Giarrano

Similar articles

  • Vad menas med förkortning CPU?

    Den engelska centralprocessor är en förkortning. Datorns hjärna kan liknas vid processorn på svenska. De matematiska beräkningarna som får programmet att fungera sköts av processorn.

  • Vad är MMS förkortning för?

    Att skicka multimediemeddelanden från en mobil till en annan mobil kallas MMS. Bilder, filmer eller ljudklipp kan användas.

  • Vad är USB förkortning av?

    Universal serial bus är en etablerad standard för en snabb seriell databuss. Datakommunikation och strömförsörjning är möjlig med gränssnittet.

Vilka förkortningar Brukar du använda och när berätta? :: Hur mäter man en Bilfälg?
Användbara länkar