Hem > H > Hur Använder Man Melior?

Hur använder man Melior?

Logga in i Melior. Sök fram aktuell patient, patientens folder/journalmapp måste vara aktiv. Se till att det framgår i anteckningen till vem och/eller vilken yrkeskategori som anteckningen ska till, dokumenteras på sökordet Kopia. Klicka på menyval Externa Program.

Läs mer

Related

Vad använder jag för att öppna en EPS fil?

Om du har ett grafikprogram som Adobe Illustrator kan du öppna filen i det och spara eller exportera den. CloudConvert.com eller Convertio.co är onlineverktyg som kan användas för att konvertera en EPS-fil till ett annat format.

Vem använder Melior?

Journalsystem: Inom sjukhusvården används Melior som huvudjournalsystem, Obstetrix för förlossningsvården, Ambulink för ambulanssjukvården. Till detta finns ett antal ofta sjukhusspecifika specialistjournalsystem. Med detta i åtanke, kan alla läkare se min journal? Det som står i patientjournalen skyddas av sekretess. Det innebär att alla uppgifter ska skyddas mot att obehöriga får tillgång till dem och kan sprida dem. Det är bara den personal som deltar i vården av dig eller som av annat skäl behöver uppgifterna för sitt arbete inom vården som har rätt att läsa journalen.

Folk frågar också kan vårdpersonal se att jag läst min journal?

Kan vårdpersonal se att jag har läst i min journal? Nej, vårdpersonalen kan inte se om du har läst din journal via nätet. Vilka har rätt att läsa min journal? Uppgifterna i patientjournalen är sekretessbelagda och får endast läsas av den som är anställd hos vårdgivaren och aktivt deltar i vården av patienten eller av annat skäl behöver uppgifterna för sitt arbete inom hälso- och sjukvården.

Related

När använder man TIFF?

Jpeg används vanligtvis som ett alternativ till Tiff-filformatet. Filerna är komprimerade så att ingen information går förlorad. De lämpar sig väl för efterbehandling i program.

Hur många regioner använder Cosmic?

I Sverige använder åtta regioner och en privat vårdgivare journalsystemet Cambio COSMIC. Vad är Take Care? Take Care är ett system för sammanhållen journalföring. Region Stockholm använder Take Care för att dokumentera i merparten av den hälso- och sjuk- vård som bedrivs i regionen. Det gäller både vård i egen regi och när privata vårdgivare utför vården med ersättning från regionen.

Och därefter, vad är ett journalsystem?

Ett journalsystem är ett administrativt verktyg där patienters personliga uppgifter och hälsoinformation lagras. Med hjälp av ett journalsystem håller du enkelt ordning på all information kring dina patienter, samlat på ett och samma ställe. Vad är Elvis vård? Vårdkontakt rapporteras av den vårdenhet där patienten är inskriven i sluten- vård eller vid öppen vård av den vårdenhet där besöket är bokat. Rapporteringen förutsätter att vårdkontakten och underlaget för diagnoser och åtgärder dokumenteras i journalen. Nedanstående uppgifter är obligatoriska att registrera i Elvis.

Dessutom, vad är picsara?

Picsara är ett bildhanteringssystem kopplat till Melior via Externa program. Med Picsara är det enkelt att lagra bilder från olika bildutrustningar. Bilder kan enkelt organiseras, lagras och delas med andra användare med hjälp av en central databas. Detta möjliggör att journaldokumentation kan ske i både text och bild.

By Philipp

Similar articles

Vad gör Pokémon? :: Varför PMO?
Användbara länkar