Hem > V > Vad Är Förkortningen För?

Vad är förkortningen för?

Uppgifter utan källhänvisning kan ifrågasättas och tas bort utan att det behöver diskuteras på diskussionssidan. Förkortning är ett sätt att skriva ord eller hela uttryck med färre tecken. Vanligt är att ta med en eller två begynnelsebokstäver i orden. En förkortning som bildar och utgör ett nytt ord kallas akronym.

Läs mer

Related

Vad betyder förkortningen AI?

Artificiell intelligens är ett brett område inom datavetenskap som utvecklar datorsystem som kan utföra uppgifter som tidigare krävde mänsklig intelligens, t.ex. talförståelse, beslutsfattande, bildanalys, översättning mellan olika språk eller att spela komplexa spel som schack och go.

Därefter, vad betyder * l *?

gemen bokstav som förekommer i de flesta varianter av det latinska alfabetet; versal variant: L | :''I det svenska alfabetet kommer '''l''' före m och efter k.'' | beteckning för volymenheten liter [..] Och därefter, hur många bokstäver i tyska alfabetet? Bokstäver. Alfabetet består av 29 versaler (som alltid används i första bokstaven av ett substantiv), 29 gemener samt tecknet som uttalas "etsett" (ß). Detta, för tyska språket speciella tecken, används ibland istället för "ss". Då vanligen i ett flerstavigt ords sista stavelse.

Vad är förkortningen för VSG?

vsg för info (vsg står för varsågod) kan man skriva om man just har talat om något extra ointressant. Med hänsyn till detta, hur skriver man förkortning till exempel? Till exempel kan förkortas på två sätt:

  1. t. ex.
  2. t ex.

Related

Vad är förkortningen för FT?

Förkortning för Fischer-Tropsch-processen är en av betydelserna av FT. Förkortning för mekanisk avgas- och tilluftsfläkt. Financial Times är en daglig brittisk aff.

Hur skriver man en förkortning?

Förkortningar skrivs antingen med eller utan punkter, men ibland kan båda vara korrekta. Om du väljer att skriva utan punkter ska du istället använda ett mellanslag för att undvika missförstånd. Ett exempel på när det annars kan bli lite tokigt är förkortningen för ”till och med”, som ska skrivas t.o.m. eller t o m. Vad menas med m fl? Förkortningen för ´med flera´ ska skrivas m. fl. och inte m.f.l. eller på något annat sätt. Det finns även ett fåtal tillfällen där kolon används, till exempel S:t för Sankt.

Finns å ä Ö i tyska?

Tyska alfabetet har 30 st bokstäver och är en utökad variant av det latinska alfabetet med fyra extra bokstäver (Ä, Ö, Ü, ß). Alfabetet består av 9 st vokaler (A, Ä, E, I, O, Ö, U, Ü, Y) och 21 st konsonanter. Vad heter tyskt Y? Ü (gemenform: ü), ibland kallat tyskt y, är ett tecken i det utökade latinska alfabetet, baserat på U, u med trema. Det har olika betydelse och status i olika språk. Egentligen representerar ü tre helt skilda tecken: dels ett eget tecken, dels u med diaresis, dels digrafen ue.

Och en annan fråga, vad heter z på tyska?

BokstavKodordLjudklipp
WWilhelmLyssna
XXanthippeLyssna
YYpsilonLyssna
ZZachariasLyssna

By Serica Fergoson

Similar articles

Vad betyder 500 tkr? :: Är idrotten till för alla?
Användbara länkar