Hem > V > Vad Lär Man Sig Av Teater?

Vad lär man sig av teater?

Vad som framkommer enligt denna litteraturstudie är att lärande inom teater och drama sker på många olika sätt. Förutom gestaltande kompetens lär sig eleverna också mycket annat så som empati, engagemang, tydlighet i sitt kroppsspråk och fördjupat lärande i annat ämne.

Läs mer

Och därefter, varför är teater bättre än film?

På en teaterscen behöver det inte vara realistiskt, för där kan åskådaren använda fantasin och fylla ut det som saknas när dansare har kattdräkter. Film däremot lider av att det ska vara ”realistiskt” så när skådespelare gör kattrörelser hånler filmtittaren. Varför teater i skolan? Dans och teater är egna språk som blir meningsfulla om de tränas. Dans och teater har egna ämnesinnehåll, som härrör från scenkonstarterna. Förmågan att utföra, skapa, se och analysera dans respektive teater är kompetenser som alla barn behöver få med sig i skolan.

Hur utvecklades teatern?

Under 400-talet f.kr. Blev Aten en kulturell och ekonomisk storstan. Där uppstod den teaterkonst som sedan utvecklades till den moderna teatern vi har idag. Det var under fester till guden ”Dionysos” som man sjöng till varandra och som senare utvecklades till teaterspel. Med detta i åtanke, vilka går på teater? Publiken som företrädesvis går på teater är kvinnodominerande, välutbildad och tillhör i den yngre medelåldern. Många människorna har ingen relation till teatern, även om de skulle vilja gå på teater om inte en mängd hinder avhöll dem.

Man kan också fråga hur börjar man med teater?

Det enklaste sättet att börja med teater är att hör med en amatörteater om man kan få se och prova på hur det är. Man kan även söka till olika teaterkurser, det finns på folkhögskola eller liknande. Det är ett bra sätt för att kolla om verkligen skådespeleriet är något som passar en. Vilken linje går man för att bli skådespelare? Estetiska programmet med inriktning mot Teater är förberedande inför skådespelaryrket. Om du väljer ett gymnasieprogram där du får tid att förbereda dig inför kommande auditions (Som Estet-teater) så kommer du säkert att känna dig mindre blyg när det väl blir dags för det.

Man kan också fråga vilken linje behöver man gå för att bli skådespelare?

Estetiska programmet med inriktning mot Teater är förberedande inför skådespelaryrket (även om det är just film du vill jobba med). Om du väljer det gymnasieprogrammet får du tid att förbereda dig inför kommande auditions. Dessutom, varför ska man inte gå på teater? En vanlig anledning till att inte gå på teater är för att många anser teater som en aktivitet som är för överklassen, det är en lyx som bara överklassen kan gå på. Många anser att resten av befolkningen inte har råd, och att de dessutom inte ens är intresserade av att gå och titta på teater.

Vad är en teater?

Teater är en typ av konst, ett samarbetsprojekt mellan skådespelare sinsemellan och mellan skådespelare och publik. Det handlar om människor som är artister som presentera en upplevelse av en verklig eller inbillad händelser inför levande publik på ett speciellt ställe, oftast på en scen.

By Etem

Hur föddes teatern i antiken? :: Vad är Google Play-tjänster?
Användbara länkar