Hem > H > Hur Gör Man Ett Bildspel I Powerpoint?

Hur gör man ett bildspel i PowerPoint?

Skapa ett anpassat bildspel

  1. Öppna den presentation som du vill använda för att skapa ett anpassat bildspel.
  2. På fliken Bildspel klickar du på Anpassat bildspeloch sedan på Anpassat bildspel.
  3. Klicka på +.
  4. Klicka på de bilder du vill ta med i det anpassade bildspelet under Bilder i presentationen och klicka på Lägg till.

Läs mer

Related

Hur infogar man bild i PowerPoint?

Du kan infoga en bild från din dator i ett bildspel. Bilderna kan väljas på fliken Infoga.

Hur gör man övergångar i Google presentation?



Lägg till bildövergångar

  1. Öppna en presentation i Google Presentationer på datorn.
  2. Klicka på bilden som du vill skapa en övergång till.
  3. Klicka på Bild. Ändra övergång.
Med hänsyn till detta, hur får man in en gif i powerpoint? Under Infoga klickar du på Bild > Bild från fil. Gå till platsen för den animerade GIF-fil du vill lägga till, kontrollera att filnamnet slutar med filnamnstillägget . gif, markera filen och klicka sedan på Infoga. Spela upp animeringen genom att välja Bildspel-menyn och sedan välja Spela upp från aktuell bild.

Med detta i åtanke, hur gör du för att animera flera bilder objekt tillsammans i powerpoint?

Lägga till animeringar för grupperade objekt

  1. Tryck på Ctrl och markera de objekt du vill använda.
  2. Välj Format > Grupp > Gruppera för att gruppera objekten.
  3. Välj Animeringar och välj en animering.
Folk frågar också vilka bilder på google får man använda? När du klickar på Användningsrättigheter kommer det upp en meny med fem (5) val där du väljer det sökningsfilter som passar dig bäst. A, I översta läget söker Google efter alla bilder, utan sökfilter. B, Söker efter bilder som får användas och ändras (redigeras). C, Söker efter bilder som får användas.

Related

Hur gör man ett bra bildspel?

Att hämta in foton är ett av de steg du vanligtvis tar när du bygger ett bildspel. De är organiserade i ordning. Bildtexten och inledningen har lagts till. Flera foton är synliga samtidigt. Det finns övergångar och rörelseeffekter.

Vilka bilder får man publicera?

Detta får användas utan tillstånd:

Verk som du själv är upphovsperson till, till exempel bilder, illustrationer, filmer och texter. Verk av en upphovsperson som har varit död i 70 år. Om det är flera upphovspersoner bakom verket räknas 70 år från den som dog sist. Fotografiska bilder som det är 50 år sedan bilden togs.
Får jag använda bilder av andra personer i privat bruk? Det är den eller de personer som är upphovsrättsinnehavare till ett verk som bestämmer hur det får användas. Den svenska Upphovsrättslagen (SFS 1960:729) ger alla upphovspersoner, oavsett nationalitet, samma skydd. Om du vill använda något som någon annan skapat är du skyldig att ta reda på hur verket är skyddat.

Vilka av bilderna får du använda i ett arbete i skolan?

Avtalet ger lärare och elever rätt att kopiera och dela skyddade texter, bilder och noter som offentliggjorts i Sverige eller i utlandet. Enligt avtalet jämställs varje person som har en pedagogisk funktion, till exempel skolbibliotekarier, med en lärare och får därför kopiera och dela till eleverna. Får man ta bilder i skolan? – Som huvudregel är det tillåtet att lägga upp bilder och filmer på nätet, oavsett om man har den berörda personens tillstånd eller inte. I vissa fall går man över gränsen och då kan det vara fråga om en kränkning av den personliga integriteten, men något generellt förbud finns alltså inte.

Folk frågar också får lärare ta bilder på elever?

Man bör vara mycket försiktig när man filmar elever på lektionstid. Sådan filmning är extra integritetskänslig, särskilt om även ljud spelas in, och kan sägas innebära ett intrång i elevernas personliga integritet. Generellt sett kan man säga att filmningen är tillåten så länge den inte kränker den som filmas.

By Desirae

Similar articles

När ska man använda JPEG? :: Vad är en Åhörarkopia?
Användbara länkar