Hem > V > Vad Är Skillnaden Mellan Vlan Och Wlan?

Vad är skillnaden mellan VLAN och WLAN?

WLAN är för många synonymt med wifi där Wi-Fi är ett ett av Wi-Fi Alliance registrerat varumärke. Trådlöst LAN eller WLAN (Wireless Local Area Network) kan också sammanblandas med termen VLAN därför anser många att man istället skall bruka termen ”Trådlöst LAN” eller Wi-Fi.

Läs mer

Related

Vad är skillnaden på jpg och png?

Den största skillnaden mellan de två är att det senare är ett format med förlust. Det innebär att bildens ursprungliga kvalitet inte går förlorad.

Man kan också fråga hur många vlan?

4,904 VLAN kan skapas i ett Ethernet-nätverk med 802.1Q-protokollet, men i de flesta nätverkskonfigurationer behövs bara ett fåtal VLAN. Trådlösa enheter kan inkluderas i ett VLAN, men de måste dirigeras via en trådlös router som är ansluten till LAN. Vad gör en switch i ett nätverk? Så här fungerar en switch. Switchar används för att koppla samman flera nätverksenheter med varandra, dessa kan vara datorer i kontorsnätverk men även övervakningskameror, skrivare och i industriella nätverk kan det handla om PLC-utrustningar, industridatorer eller operatörspaneler.

Man kan också fråga när behöver man använda sig av vlan?

VLAN ger dig möjlighet att skapa lokala nätverk oaktat var användare sitter anslutna i nätverket eller till vilken switch de är kopplade. Detta i sin tur skapar möjligheter att knyta prioritering och rättigheter till dessa grupper vilket gör nätverket totalt sett lättare att administrera och överblicka. Vad är fördelarna med VLAN? Vilka är fördelarna man vinner med VLAN? Belastningen på nätverket minskar, man erhåller också högre säkerhet då man kan hindra åtkomst till servrar och viktiga resurser på nätverket genom att placera dessa i andra VLAN.

Related

Vad är skillnaden på 32 och 64 bitarsversionerna av Windows?

När flera program körs samtidigt och du växlar mellan dem kan ett 64-bitarsystem gå snabbare än ett 32-bitarsystem.

Vad betyder WLAN på en router?

Inledning trådlöst nätverk

I hemnätverk finns vanligtvis en trådlös anslutningsmöjlighet. Den kallas wifi eller WLAN (Wireless Local Area Network) och använder radiovågor på 2,4 GHz- eller 5 GHz-bandet.
Vad har man en router till? En router ansluter nätverk

En router är en enhet som ansluter två eller flera nätverk till varandra, ett sådant exempel är nätverk som ansluts till internet.

Hur många switchar kan man ha i ett nätverk?

Många nätverksprodukter har en så kallad dual-LAN-funktion. Det innebär att de kan använda sina två nätverksportar för redundant anslutning. Produkten kan därmed anslutas till nätverket via exempelvis två olika switchar och därigenom uppnå högre driftsäkerhet. På motsvarande sätt, varför behövs switch? Att koppla ihop datorer med en switch gör det möjligt för datorerna att utbyta information med varandra. Till exempel skicka filer eller spela spel. Switchen gör det dock inte möjligt för någon av datorerna att ansluta till internet, även om en nätverkskabel från ett modem eller liknande kopplas in i switchen.

Dessutom, vad är internet hur fungerar det?

Internet består av en mängd sammanlänkade nätverk. Trafiken mellan nätverken sköts av routrar som skickar vidare paketen mellan varandra. Med snart 4,3 miljarder direktanslutna enheter kan våra datorer omöjligtvis hålla koll på var alla andra datorer befinner sig.

By Riancho Tylman

Similar articles

Vad betyder VLAN och vilka fördelar vinner man med VLAN? :: Vad hette Onoff tidigare?
Användbara länkar