Hem > V > Vad Betyder Vlan Och Vilka Fördelar Vinner Man Med Vlan?

Vad betyder VLAN och vilka fördelar vinner man med VLAN?

VLAN, (Virtual LAN) är en teknik inom datakommunikation för att ge användargrupper tillgång till "egna" nät fast dessa enbart är virtuella och delar samma fysiska nät. Separeringen mellan de virtuella näten sköts av nätverksswitchar.

Läs mer

Related

Vad betyder se 46?

Sveriges landskod är 46, eller +46. Det beror på om telefonnumret är sparat i din telefonbok eller inte.

Vad är skillnaden mellan dator och nätverks ID?

Nät-ID och Dator-ID I adressen skiljer man på Nät-ID och Dator-ID. Alla datorer som tillhör samma subnät, logiskt eller fysiskt, måste ha samma Nät-ID. Ingen dator får ha samma Dator-ID som en annan på samma subnät. Däremot kan två datorer på olika subnät ha samma Dator-ID, men inte samma Nät-ID. Därefter, vilken typ av kryptering är säkrast av dessa alternativ ?*? WPA2-PSK (AES): Detta är det säkraste alternativet. Den använder WPA2, den senaste Wi-Fi-krypteringsstandarden och det senaste AES-krypteringsprotokollet. Du bör använda det här alternativet. På vissa enheter ser du bara alternativet WPA2 eller WPA2-PSK.

Vad är skillnaden mellan WiFi och router?

Det är inte helt ovanligt i dagligt tal att man använder modem och router helt utbytbart med varandra. Dock så gör ett modem och en router två separata saker. Modemet ansluter datorn till internet medan routern tillåter att flera enheter kan dela samma internetanslutning. Vad är skillnaden mellan WiFi och Bluetooth? Bluetooth är väldigt enkelt att använda och till skillnad från Wifi behöver man inget trådlöst lokalt nätverk (WLAN) för att starta upp en anslutning och påbörja filöverföringar. Idag används Bluetooth främst för trådlöst ljud mellan exempelvis ett par hörlurar och mobilen, men man kan även överföra andra filer.

Related

Vad betyder dollartecken i Excel?

Du måste sätta ett dollartecken bredvid cell- och kolumnreferenserna om du vill behålla den ursprungliga referensen. Formeln påverkas inte av att den kopieras från C2 till D2. Det är en absolut referens.

Vad betyder kopplar WLAN?

Med hjälp av Wifi Direct kan du ansluta dina enheter till varandra utan behov ett nätverk. Wifi Direct är en standard som gör att wifi-enheter kan sammankopplas med varandra utan behov av en mellanliggande trådlös åtkomstpunkt eller router. Och en annan fråga, måste man ha ett modem till en router? Förutom en router behöver du också ett modem för att kunna dela det mobila bredbandet. En ny router har ofta ett inbyggt modem medan äldre varianter inte har det. Om din router inte har ett inbyggt modem måste du skaffa ett externt USB-modem som du stoppar in i routern.

Folk frågar också när behöver man router?

Det är en unik sifferkombination som identifierar din dator på nätverket till exempel Internet. Varför behöver jag en router? Eftersom de flesta bredbandsleverantörer endast delar ut en IP-adress per hushåll, behöver du en router när du har flera datorer i ditt hem och vill att samtliga ska kunna använda Internet. Kan man ha vilken router som helst? Vilken trådlös router du bör skaffa beror såklart på hur mycket och hur du använder ditt nätverk. Därför bör du kartlägga dina behov innan du börjar jämföra de olika trådlösa routrar som finns på marknaden, säger Thomas Sørensen, Jr. Product Manager hos Elgiganten.

Kan man ha flera switchar?

För att koppla två switchar efter varandra, så kan man antingen använda en speciell kabel där mottagande och sändande ledare är korsade, eller en switch med funktionen Auto-MDI-X som automatiskt känner av detta.

By Higbee Unch

Similar articles

Hur fungerar VLC? :: Vad är skillnaden mellan VLAN och WLAN?
Användbara länkar