Hem > V > Vad Är Ett Zoommöte?

Vad är ett Zoommöte?

Med Zoom kan du både prata och se den du pratar med. Tjänsten går att använda på smarttelefon, surfplatta eller dator. Zoom går att ladda ner som app eller använda direkt i webbläsare. Här går vi igenom hur du deltar på ett möte från din dator via en webbläsare.

Läs mer

Related

Hur gör man ett Zoommöte?

Du kan starta ett möte med programmet Zoom på din dator eller mobila enhet. Om du vill starta ett möte klickar du på knappen Nytt möte. Du kan starta med videokameran på eller av genom att klicka på den lilla pilen till höger.

Måste man ha konto för Zoom?

Behöver man ett konto för att använda Zoom? Man kan delta i ett möte utan att ha ett konto om man blivit inbjuden och fått en länk. För att starta ett möte själv behöver man dock ha ett x-konto/gus-konto. Båda kategorierna har tillgång till Zoom och kan skapa möten. Vad kostar Zoom möte? Betalversionen av Zoom kostar ungefär 120 kr, 160 kr eller 290 kronor per månad. Priset beror på vilken licens man väljer. Det finns även tilläggstjänster.

Följaktligen, hur gör man ett zoommöte?

Starta ett direktmöte via Zoom-programmet

Starta programmet Zoom på din dator eller mobila enhet. Klicka på knappen "New Meeting" för att direkt starta ett möte. Klicka på den lilla pilen till höger för fler alternativ: Du kan välja att starta med videokameran på eller av.
Och därefter, måste man installera zoom för att delta i ett möte? Om du inte tidigare har deltagit i Zoom-möten, måste du installera Zoom-programmet eller appen. Du kan delta i mötet med en dator (Windows och mac), smarttelefon eller platta. Din egen apparat föreslår vad du behöver när du klickar på länken.

Folk frågar också hur funkar zoom på datorn?

Zoom fungerar via webbläsaren, ett nedladdat program på din dator eller via mobilen. Före du deltar i ett Zoom-möte är det bra att se till att ljud (mick och högtalare) och bild (webbkamera) fungerar. Innan varje möte har du chansen att testa att allt fungera samt att ändra inställningarna. Hur fungerar Zoom på iPad? Första gången du använder ZOOM kommer du att få ange ditt Användarnamn. När administratören släppt in dig till mötet kommer du att få ett val om du vill delta med eller utan video. Här måste du svara ”Join with Video” eftersom kommunallagen kräver att alla ska kunna se och höra varandra i realtid vid distansmöten.

Hur fungerar Zoom på iphone?

Zoom fungerar bäst om du väljer att ha din iPad i liggande läge. Om du vill delta i mötet med video aktivt så trycker du slutligen på den blå knappen Join with Video. 2. Please wait: Om värden har valt att nya deltagare ska hamna i ett ”väntrum”, blir du nu uppmanad att invänta att värden släpper in dig på mötet. Vilket är bäst Zoom eller Teams? Faktum är att Teams är mer av en slack rival än en Zoom-rival - med fokus på chattar mer än video. Men eftersom Teams har integrerad videosamtalsfunktion är det definitivt värt att överväga.

Med detta i åtanke, hur ansluter man till ett teams möte?

Ansluta till ett möte utan ett Teams-konto

  1. Gå till mötesinbjudan och välj Anslut till Microsoft Teams-möte.
  2. Då öppnas en webbsida där du ser två alternativ: Ladda ner Windows-appen och Anslut på webben istället.
  3. Ange ditt namn och välj ljud- och videoinställningar.
  4. När du är klar trycker du på Anslut nu.

By Caty

Hur delta i Zoom möte? :: Vad kostar ett Zoom möte?
Användbara länkar