Hem > K > Kan Man Kolla På Mobilen När Det Åskar?

Kan man kolla på mobilen när det åskar?

– Många tror att det är farligt att prata i mobiltelefon inomhus när det åskar, men det stämmer inte. Att prata i en fast telefon med sladd kan däremot vara farligt, säger han. På samma sätt är det en dum idé att hålla i sin mobiltelefon om det är kopplad till en laddsladd.

Läs mer

Related

Hur skriver man ut dokument från mobilen?

Även om skrivaren inte är en molnskrivare kan du fortfarande använda internet för att komma åt den. Du kan skriva ut till skrivaren hemma om du loggar in med ditt Google-konto och om datorn som skrivaren är ansluten till är påslagen.

Dessutom, hur fungerar appen blixtvakt?

Blixtvakt är en tjänst för att hålla dig underrättad när åskan går och det blixtrar i ditt närområde. Tjänsten kan användas som en app i din telefon och ger dig en varning så fort en blixt slagit ner inom ett område som du själv anger. Självklart kan du även följa och se blixtnedslagen på en karta. Kan blixten slå ner i mobilen? Använd heller inte bärbara datorer med strömsladden i under åskväder. När det gäller mobiltelefonen går det bra att surfa och ringa via denna så länge inte mobilen är ansluten med laddsladd till ett eluttag. Bland annat har Elsäkerhetsverket slagit fast att mobiltelefoner inte ökar risken för blixtnedslag.

Var slår blixten ner app?

Blixtvakt ger dig realtidsinformation om blixturladdningar i din geografiska närhet i form av pushnotiser. Varje blixt som registreras i Sverige visas utan fördröjning i kartan. Hur nära är åskan app? My Lightning Tracker är den bästa appen för att spåra blixtnedslag över hela världen nästan i realtid. Med en elegant modern design kan du övervaka åskväder när som helst. Du kan också ta emot aviseringar när blixtnedslag uppstår nära dig. - Visar blixtnedslag över hela världen!

Related

Hur lyssnar man på radio i mobilen?

När det är möjligt att lyssna i alla mobiltelefoner via m.sverigesradio.se finns det program som du kan lyssna via. Sveriges Radio har en webbportal för telefoner som heter m.sverigesradio.se.

Kan man bli träffad av blixten inomhus?

De flesta som träffats av blixten har varit närmare än 3 kilometer från åskmolnets centrum. Inomhus är det ingen fara. Har huset åskledare är du så gott som säker. Blixtströmmen kan däremot ledas in i huset via el-, tele- och vattenledningar. Folk frågar också Är det farligt att ladda mobilen när det blixtrar? Kan jag ladda mobilen när det åskar`

- Att använda mobil eller surfplatta är inte förenat med risk så länge de inte är anslutna till elnätet. Så undvik att använda elprylarna som har elanslutning när åskan går, förklarar Lasse Ejeklint.

Var är det säkrast att vara när det åskar?

Bäst att ta sig inomhus

Men finns det inga andra alternativ när du är utomhus är det säkrare inne i bilen än under exempelvis ett träd. – Marken i sig kan vara farlig. Om blixten slår ner nära dig kan spänningsskillnader göra att du skadar dig. Det absolut bästa är att ta sig inomhus.
Hur vet man vart blixten slår ner? Med blixtlokalisering definierar man tidpunkten och platsen där blixten slog ner i realtid med ett automatiskt mätsystem. Då kan de lokaliserade blixtarna läggas på kartbotten och möjligtvis presenteras tillsammans med t. ex. nederbördsradarbilder.

Följaktligen, vad kan mullra som åskan?

Men det kan inte mullra utan att det kommer en blixt först. Däremot sker många blixturladdningar mellan molnen, vilket inte alltid är synligt från marken. – Det kan vara väldigt mycket moln så att blixten är skymd, eller så är det helt enkelt inte ditåt du tittar, säger Sofia Söderberg.

By Kinsler

Similar articles

Hur vet man hur långt bort åskan är? :: Hur mycket kostar det att byta högtalare i bilen?
Användbara länkar