Hem > V > Vad Betyder Skivan?

Vad betyder skivan?

Ordet skiva är en synonym till CD och cd och kan bland annat beskrivas som ”jämntjockt (ganska smalt) stycke av något”. Ordet kan ha flera olika betydelser. Skiva används i uttrycket ”klarar skivan” som betyder ”räddar situationen”.

Läs mer

Related

Vad betyder se 46?

Sveriges landskod är 46, eller +46. Det beror på om telefonnumret är sparat i din telefonbok eller inte.

Dessutom, vad kallas lp skivor?

LP är en förkortning av long play, och är ett format av framförallt vinylskivor med en diameter på 12 tum (30 cm), som avspelas med en rotationshastighet av 33⅓ varv per minut. Vinyl både i form av singel och LP ersatte de mycket ömtåliga "stenkakorna" eller 78-varvarna under slutet av 1950-talet. Kan LP kallas? LP-skivan eller vinylskivan som den också kallas för, är som tidigare nämnts föregångaren till CD-skivan. Akronymen LP står för de engelska termen “long play” och är tillverkad i vinyl.

Vad är en tunna?

tunn i ordbok från 1870

Betydelse: Föga tjock.
Vad betyder fyllda? Fylld betyder ungefär detsamma som laddad.

Related

Vad betyder dollartecken i Excel?

Du måste sätta ett dollartecken bredvid cell- och kolumnreferenserna om du vill behålla den ursprungliga referensen. Formeln påverkas inte av att den kopieras från C2 till D2. Det är en absolut referens.

På motsvarande sätt, vad är utjämning?

Ordet utjämna är en synonym till balansera och kvittera och kan beskrivas som ”gör jämnt fördelad; balanserar, jämnar ut”. Man kan också fråga vilken typ av vinylskivor med ett par tre låtar kallas för tolva? Till en början gavs LP-skivor ut i både storleken tolv tum och tio tum, där de förra var avsedda för klassisk musik och de senare för populärmusik, men i mitten av 1950-talet blev tolvtums-formatet standard för alla LP. 1952 lanserades EP som var ett vanligt och populärt format fram till och med slutet av 1960-talet.

Vad står LP och EP för?

EP (förkortning av engelska extended play, "utökad spelning" i betydelsen "förlängd speltid", EP i svenskt plural) är ett musikalbum som innehåller färre låtar än ett fullängdsalbum men fler än en singel, vanligen 3–5 låtar på totalt 10–20 minuters speltid. Vad är vinyl 10? 10 låtar är ett vanligt antal låtar på ett album, så spår 1,2, och 6, 7 som då är de första på B-sidan är ofta hitlåtarna. Därtill så spelar utrustningen som vinylskivan spelas upp på en stor del.

Vad betyder ordet likheter?

Ordet likhet är en synonym till likna och paritet och kan bland annat beskrivas som ”överensstämmelse (i utseende)”. Ordet används i uttrycket ”i likhet med” som betyder ”liksom”. Likhet är motsatsen till skillnad.

By Yeo Racanello

Similar articles

Hur fungerar en vinylskiva? :: Finns Home Alone på svenska?
Användbara länkar