Hem > H > Hur Fungerar En Transistorradio?

Hur fungerar en transistorradio?

Transistorn som uppfanns 1948 slog snabbt igenom under 1960-talet då den ersatte radiorören i våra radioapparater. Den äldre reseradion med sina strömslukande elektronrör och dubbla batterier ersattes av den mindre transistorradion som var billigare i drift och höll längre.

Läs mer

Related

Hur fungerar JPG?

JPEG är en destruktiv komprimeringsmetod som används för att se till att de digitala bilder som används är så små som möjligt och laddas snabbt när någon vill se dem.

Vad är RIX FM nummer?

Om du har hittat oss på en ny frekvens – då kan du vara med och tävla om hundratusentals kronor i vår tävling ”Hitta RIX FM och Vinn!” Ring in på 0200-212 212 när du hör Gert Fylking ropa ”Äntligen” och berätta vart ifrån du ringer och på vilken frekvens du hittat RIX FM – så belönar vi dig med 1000 kronor. Hur mycket kostar det att ringa till RIX FM? Att ringa till studion kostar som ett vanligt samtal.

På motsvarande sätt, varför kan jag inte lyssna på mix megapol?

Vi har just nu störningar i våra utsändningar över stora delar av Sverige. Vi jobbar med att lösa detta så snabbt som möjligt. Under tiden finns alltid http://www.radioplay.se/mixmegapol att lyssna på. Därmed, hur fungerar en fm antenn? En "riktig" antenn för fm-radio ser ut ungefär som en vanlig tv-antenn, men skiljer sig något i sprötlängd m.m. Antennen behöver placeras utomhus, högt och fritt. Om antennen har riktverkan, ska den riktas mot den radiostation (sändarmast) som man vill lyssna på.

Related

Varför fungerar inte cigarettändaruttag?

Cigarettändaren eller 12V fungerar inte. Det är en bra idé att kontrollera 12v-uttagen på sidan av instrumentbrädan.

Hur gör man med en FM sändare?

Självaste processen för en Fm sändare i första hand innebär följande steg:

  1. För det första får omvandlaren input av en ljudsignal från en ljudenhet.
  2. Efter att ha tagit emot denna input.
  3. FM-modulering ändrar sedan denna signal till FM-signalen som kan spelas genom att ställa in radion på en specifik frekvens.
Hur fungerar radiokommunikation? Utsändning av radio sker vanligtvis från en sändare som sprider signalerna jämnt åt alla håll och där mottagning kan ske inom det område som täcks av radiovågorna. Området kan utökas med hjälp av reläsändare (slavsändare) som fångar upp signalerna och skickar dem förstärkta vidare.

När är det AM och PM?

Klockan "6 PM" betyder sålunda klockan sex på kvällen (18.00). PM motsvaras på svenska av förkortningen e.m. (eftermiddag). Motsatsen heter AM (ante meridiem), och är latin för 'före middag' och till exempel om klockan är "6 AM" betyder det att den är sex på morgonen (06.00). Vad är skillnaden på AM och FM vågor? Frekvensmodulering, FM, är en metod främst inom radiokommunikationen för att överföra en signal som beskriver tal, musik eller annan information. Frekvensmodulering innebär att en bärvåg (en ton eller en radiovåg) återspeglar hur signalen ändras genom att bärvågens frekvens ändras i takt med signalstyrkan.

Vad står P3?

Sveriges Radio P3 (SR P3, formellt Sveriges Radio Program 3) är en svensk rikstäckande radiokanal som produceras av Sveriges Radio. P3 sänder huvudsakligen populärmusik och program inom populärkultur, samhällsjournalistik och humor.

By Welcher Woodby

Similar articles

Vilka frekvenser ligger radiokanalerna på? :: Vad är FM radio?
Användbara länkar