Hem > H > Hur Bra Är Gamla Högtalare?

Hur bra är gamla högtalare?

Det snackas ju så mycke i olika trådar om detta att gamla högtalare är lika bra och ibland bättre än betydligt dyrare nya högtalare. Och ofta kan man även köpa dom för en spottstyver.

Läs mer

Related

Hur ska man placera 5.1 högtalare?

Det rekommenderas att de bakre högtalarna placeras bredvid och riktas mot lyssnaren, ungefär en halv meter över öronhöjd.

Med tanke på detta, kan högtalare bli gamla?

Absolut kan de bli gamla och absolut påverkas olika modeller olika hårt av ålder. Den enskilt viktigaste faktorn är nog ändå hur man sköter om sina högtalare. Det finns tveklöst riktiga kap på begagnatmarknaden om man kan tänka sig en äldre högtalare (designen är ju inte modern men kan ju funka ändå). Hur åldras högtalare? - Hur högtalarana är placerade, om högtalarna exempelvis står exponerade för starkt solljus åldras vissa komponenter snabbare än om de står skyddade mot sol.

Hur kopplar man in högtalare?

Single-wiring är det klassiska och vanligast förekommande sättet att ansluta en högtalare på. Enkelt uttryckt har du här en enda kabel med en röd (plus) och en svart (minus) anslutning. Den här typen av terminal hittar du ofta på lite billigare högtalare, men hittas även på extremt dyra High End-konstruktioner. Hur kopplar man högtalarkablar? Anslut en högtalarkabel mellan den minuspolen (–) på receivern och minuspolen (–) på högtalaren samt mellan pluspolen (+) på receivern och pluspolen (+) på högtalaren.

Related

Vad göra med gamla negativ?

Har du många negativa bilder? Då behöver du en skanningsapparat för diabilder. Det finns olika versioner av samma sak på marknaden som kan användas för dia, negativ och gamla foton.

Med detta i åtanke, vad händer om man kopplar högtalarkablar fel?

Kan inte skada någonting. Fortfarande samma högtalarlast men i värsta fall i motfas, vilket helt enkelt innebär att den ena högtalaren går utåt när den andra går inåt. Enklast är att helt enkelt koppla om den ena och höra om det blir skillnad. Tyärr så har jag 2 olika högtalarkablar till högtalarna. Vilka högtalarkablar ska jag köpa? En silverpläterad OFC-kopparkabel kan plocka fram mer detaljer i ljudet än en ren OFC-kopparkabel. En grövre högtalarkabel är att föredra till ett par golvhögtalare.

Kan man koppla aktiva högtalare till förstärkare?

Aktiva högtalare är högtalare med inbyggda förstärkare vilket betyder att de kan anslutas direkt till en ljudkälla utan någon extern förstärkare. Folk frågar också hur parallellkopplar man högtalare? Parallellkoppla högtalare

En lätt regel att komma ihåg är att om du kopplar ihop (parallellkopplar) två högtalare med samma impedans så halveras den totala impedansen. Två 8 ohms högtalare blir alltså 4 ohm. Fyra högtalare på 8 ohm blir 2 ohm. Om den totala impedansen blir under 4 ohm belastas slutsteget hårt.

Följaktligen, hur grov kabel till högtalare?

En normal dödlig klarar sig bra med högtalarkablar för ett par tio per meter och signalkablar för någon hundring kanske (ungefär som den som länkades till ovan). För högtalarkablarna räcker 2,5 mm bra i ett normalstort rum.

By Nork Nani

Similar articles

Vilken tjocklek på högtalarkablar? :: Hur hemsidor såg ut förr?
Användbara länkar