Hem > H > Hur Gör Man En Lykta Av En Pumpa?

Hur gör man en lykta av en pumpa?

Så gör du en pumpalykta

  1. Skär ut ett lock runt stammen, stort nog för att du ska få plats med handen. Här krävs en vass, kort kniv som du vinklar lite.
  2. Gröp ur fruktköttet och töm lyktan på det som känns kladdigt.
  3. Rita mönster på pumpan.
  4. Skär ut mönstret.

Läs mer

Related

Hur man gör Halloween pumpa?

Gör ett lock av en pumpa. Ju vassare kniven är, desto enklare är det. De vuxna i sällskapet är bäst lämpade för det här elementet. Ta fram pumpen. Använd en sked för att gräva ut fruktköttet. Ett mönster kan ritas upp. Du kan rita upp mönstret på pumpen. Ta ut mönstret. Den vassa kniven kommer att dyka upp igen.

Dessutom, hur man skär ut en pumpa?

Gör först en skåra med kniven runt det som ska skäras ut, tryck sedan hårt så att delarna ramlar in eller ut i pumpan. Den konstnärliga kan skära ytliga detaljer som lyser svagare igenom - genom att skrapa bort på ytan, utan att göra hål rätt igenom. Hur dekorera pumpa? Om pumpans väggar är kraftiga kan du även karva bort fruktkött från väggarna. Rita nu din önskade dekoration på pumpan som ska skäras bort för att bli en pumpalykta. Det mest klassiska är det grinande ansiktet med nästintill tandlös mun och trekanter till både ögon och näsa.

Hur torkar man Prydnadspumpor?

Först blommar den med gula blommor som sedan utvecklas till små pumpor. Den är utmärkt att torka och spännande för barn att odla. Efter skörden så kan du med hjälp av en grov stoppnål sticka tre hål runt fästet så torkar de bättre. Dessutom, kan pumpa brinna? Var försiktig om du använder levande ljus i din pumpa - även en pumpa kan börja brinna. Håll den tända pumpan under uppsikt och låt locket vara av.

Hur länge håller en Karvad pumpa?

Inomhus håller den färdiga pumpan ett par dagar. Utomhus i kylan trivs den bättre men tänk ändå på detta så att du inte karvar din pumpa för långt i förväg ifall du exempelvis väntar gäster. Har du levande ljus i pumpan måste du ha den under uppsikt. Dessutom, hur får man pumpan att hålla länge? För att hålla pumpan fräsch längre och skydda den från oxidationkan du gnid lite vaselin på skärytan. Det går också att sterilisera ytan med klorin inuti för att döda svampar, mögel, bakterier och liknande.

Och en annan fråga, Är det farligt att äta rå pumpa?

Pumpan är även släkt med melon och gurka. Butternut-pumpa är utmärkt till all matlagning. Den ser ut som ett stort päron och kan även ätas rå i tunna skivor. Hur länge håller sig en urgröpt pumpa? Beroende på pumpans skick kan man dock ha den uppskurna i kylen ett par veckor – men se till den då och då. Börjar den bli dålig kan man skära bort de angripna ytorna och byta folien. Tänk också på att man också kan frysa pumpa.

Folk frågar också hur delar man en pumpa?

Lättast delar man en pumpa genom att först skära den i klyftor innan man skär bort skalet. Men om pumpan ska rostas i stora bitar kan skalet sitta kvar till efter tillagningen, då det är lättare att få bort. Av 1 kg pumpa blir det ca 8 dl efter kokning.

By Seedman Schatzman

Vad är Pumpakött? :: Kan man se hur mycket surf man har kvar tre?
Användbara länkar