Hem > V > Vad Är Pumpakött?

Vad är Pumpakött?

Pumpan är egentligen växtens bär. Dessutom är växten både hane och hona på samma gång. Mogna pumpor håller sig flera månader i svalt utrymme - förutsatt att de är hela förstås. Annars kan man tärna pumpaköttet och koka till mos, i tärningar eller helt enkelt bara frysa in i bitar.

Läs mer

Följaktligen, när pyntar man med pumpor?

Med hösten kommer pumporna. Pumpor är dekorativa som de är men som ljuslyktor blir de än vackrare. Perfekt som bordsdekoration vid en höstdukning. Med hänsyn till detta, när tänder man pumpan? Kort svar: Traditionen att dekorera olika sorters grönsaker går långt tillbaka och kan associeras med skördefester. Pumporna började användas vid halloween i samband med att traditionen fick fäste i USA vid slutet av 1800-talet av den enkla anledningen att tillgången på pumpor var riklig under slutet av oktober.

Vad kan man göra med en pumpa?

Pumpa är utmärkt att ha i paj – både söt och en salt matpaj, i soppor, rostad i ugn – exempelvis med fetaost, som puré, mos, i gratänger och friterad som pommes. Hur torkar man pumpor? Torka frukterna varmt direkt inomhus för att få ett riktigt hårt skal. 24-30 grader i ca 10 dagar på en luftig plats. Använd gärna för att skynda på torkningen. Efter denna torkning kan de lagras i 12-22 grader under hela vintern.

Därmed, kan pumpa mogna inomhus?

Stenarna håller kvar jord- och solvärmen. Klipp också bort alla pumpor som inte har en chans att hinna mogna och rensa bort blad som skymmer solen. En skördad pumpa kan även eftermogna inomhus. Med detta i åtanke, hur länge håller prydnadspumpor? Beror på vädret de skadas ju av frost ifall det blir flera minusgrader så fryser det och det sedan blir varmt igen så kan de börja ruttna men är de oskadade och skalet är väl torkat kan de ju hålla i flera månader så länge som de inte fryser.

Kan man spara Prydnadspumpor?

Mindre prydnadspumpor kan man ju ha liggande i många år, men de torkar kanske snarast ut. Men de behåller i alla fall färg och form. Det går säkert att torka pumpaköttet, men frågan är vad man skall ha det till? Man bör i alla fall inte torka livsmedel vid en temperatur över 50 grader. Varför möglar pumpan? Var extra noga med stjälken där det ofta samlas vatten och fukt och lätt börjar mögla. När du tvättat ordentligt kan du börja skära ut ovandelen som ett lock och gröpa ur allt innanmäte. När allt fruktkött är borta och du har skapat den pumpa du vill ha är det dags att ta fram ättikspriten igen.

När är det dags att skörda pumpor?

Rent generellt kan man dock säga att pumpaskörden börjar någon gång mellan slutet av augusti och slutet av oktober. Med några små knep kan du enkelt ta reda på när det är dags att skörda dina pumpor. När pumpan har växt färdigt blir skaftet torrt och träigt.

By Corrinne

Vad är en halvledare? :: Hur gör man en lykta av en pumpa?
Användbara länkar