Hem > V > Vad Betyder Ordet Vågrätt?

Vad betyder ordet vågrätt?

Ordet vågrät är en synonym till horisontell och horisontellt och kan bland annat beskrivas som ”parallell med marken (horisonten), horisontell”. Ordet är motsatsen till lodrät. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av vågrät samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Läs mer

Related

Vad betyder se 46?

Sveriges landskod är 46, eller +46. Det beror på om telefonnumret är sparat i din telefonbok eller inte.

Med detta i åtanke, vad är en vertikal?

Vertikal (från latin ve'rtex) (även lodrätt, stående) är den riktning, som anges av en genom en påhängd tyngd sträckt tråd. Synonymer är lodlinje och astronomisk normal. Den riktning, som är vinkelrät mot lodlinjen, kallas horisontell. Varje punkt på jordytan har sin särskilda vertikallinje (lodlinje, zenitallinje). Vad betyder vågrät? Vågrät betyder ungefär detsamma som horisontell.

Följaktligen, var horisontell korsord?

Synonymer till horisontell

  • se horisontal, plan, vågrät.
  • Användarnas bidrag. vågrät, liggande.
Är lodrät? Ordet lodrät är en synonym till stående och upprätt och kan bland annat beskrivas som ”som bildar en rät vinkel med marken, vertikal”. Ordet är motsatsen till vågrät. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av lodrät samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Related

Vad betyder dollartecken i Excel?

Du måste sätta ett dollartecken bredvid cell- och kolumnreferenserna om du vill behålla den ursprungliga referensen. Formeln påverkas inte av att den kopieras från C2 till D2. Det är en absolut referens.

Vad är en välgörare?

Se nedan vad välgörare betyder och hur det används på svenska. Välgörare betyder ungefär detsamma som välgärningsman. Vad betyder framhäva? Framhäva betyder i stort sett samma sak som påpeka.

Vad är ett uppslag?

Vad betyder uppslag? idé, tanke, impuls; början: det var uppslaget till Därefter, vad är motsatsen till vertikalt? Ordet vertikal är en synonym till lodrät och upprätt och kan bland annat beskrivas som ”som bildar 90 graders vinkel mot marken, lodrät”. Ordet är motsatsen till vågrät.

Hur fungerar vertikala vindkraftverk?

De snurrar oberoende av vindriktning, och man får en vertikal axel som lätt kan anslutas till en generator nere vid marken. Den franske ingenjören Georges Darrieus fick 1931 patent på ett vindkraftverk med vertikal axel. Senare konstruerade företaget U.S Company FloWind ett kommersiellt verk grundad på denna design.

By Shelby

Similar articles

Vad är att ljuga? :: Är Honda en bra bil?
Användbara länkar