1899: ny skräckserie på Netflix från skaparna av Dark


Strömningsplattformen kommer att välkomna Baran Bo Odar och Jantje Friese, kända för att ha skapat succéserien Dark. Här är vad det nya projektet handlar om.

Baran Bo Odar och Jantje Friese är två av dagens mest begåvade författare. De fick en ny scen tack vare skrivandet av Dark - The Secrets of Winden. Den kom ut 2017 och består för tillfället av tre säsonger. Dark är en av de mest sedda serierna de senaste åren, en perfekt blandning av drama, skräck och thriller. Och nu verkar det som om de två skaparna vill upprepa denna framgång.

Den nya serien de arbetar med heter 1899 och är ett kostymdrama med skräck som spelas in på flera språk och med en internationell rollista. Just nu finns det inte så mycket information om skådespelarna, men vi kommer säkert att få se Emily Beecham, som har medverkat i flera filmer, bland annat Little Joe och Daphne. TV-serien, som tillkännagavs för två år sedan, utspelar sig i en ångbåt full av migranter som är på väg från Europa till New York. Resan förvandlas till en gripande, skrämmande och snurrig historia, precis som i Mörk.

Handlingen i 1899: vad den handlar om

Det hela börjar med att ångfartyget avgår och en skara migranter har samlats där. Båten seglar från London med destination New York. Atmosfären är redan spänd men full av hopp: där inne finns människor i alla åldrar och kulturer, som tillhör olika nationaliteter och som delar drömmen om att vända sina liv när de väl anländer till Amerika.

Men något går snett: under resan, som redan är svår i sig, stöter de på ett annat fartyg som driver på öppet hav. Mångfald, det okända, men också temat emigration kommer att vara en drivkraft för avsnitten, vilket skaparna uttryckligen har tillkännagivit:

"Det som verkligen övertygade oss var att vi hade en genuint europeisk serie med en blandad rollbesättning från olika länder. I centrum står sökandet efter vad som förenar oss, vad som orsakar splittring och hur rädsla kan underblåsa den.

Detta kommer att vara en kostymserie, så den kommer att utspela sig i det förflutna, närmare bestämt i slutet av 1800-talet. Utforskandet av tidsbegreppet fortsätter alltså i full Dark-stil. Det första avsnittet kommer att heta The Ship.


Det är en rollbesättning 1899: vad vi vet

Som nämnts kommer huvudpersonen att vara den brittiska skådespelerskan Emily Beecham, som vi också snart kommer att få se i Disneyfilmen som bygger på karaktären Cruella De Mon.

Det kommer att vara en internationell rollbesättning, men det finns inget officiellt besked om de andra namnen än.

Den är för närvarande under förproduktion och inspelningen kommer troligen att påbörjas under första halvan av 2021. På Instagram kan du redan besöka det officiella kontot @1899netflix där några bilder har lagts upp.

I väntan på Netflix finns det flera tv-serier som liknar Dark.


Lämna en kommentar